Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi artırmak ve çiftçileri çağdaş tarım teknikleriyle buluşturmak amacıyla önemli bir etkinlik düzenliyor. Harran Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan “Pamuk Çiftçilerine Eğitim ve Uygulama Günü” 19 Eylül 2025 Cuma günü saat 14.00’te Akçamescit Mahallesi’nde yapılacak.
Program kapsamında, bölgedeki pamuk tarlalarında saha incelemeleri yapılacak; pamuk bitkisinin gelişim süreci ve uygulanan teknikler yerinde incelenecek. Daha sonra Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Osman Çopur ve Doç. Dr. Hasan Haliloğlu, üreticilere pamuk tarımında verim artışı için modern yöntemler, doğru sulama ve gübreleme teknikleri, hastalık ve zararlılarla mücadele gibi kritik konularda kapsamlı bilgiler verecek. Ayrıca, hasat sürecinde yapılan temiz biçimin pamuk kalitesine ve pazarlama değerine olan etkileri detaylı şekilde aktarılacak.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, tarımda sürdürülebilirliği sağlamak üzere bugüne kadar birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdi. Anız yakmadan doğrudan ekim, toprak analizi desteği, baklagil üretimi, ata tohumlarının çoğaltılması gibi çalışmalara imza atan belediye, sulama, gübreleme ve anıza ekim konularında da çiftçilere eğitimler verdi. Ayrıca fidan ve fide destekleriyle üreticilerin verimliliğini artırmaya yönelik desteklerini sürdürüyor.
Kent ekonomisi için büyük öneme sahip pamukta verimliliğin artırılması hedefiyle düzenlenen bu eğitim programına, pamuk üretimiyle ilgilenen tüm çiftçiler davetli. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin bilgi ve deneyimlerini artırarak bölge tarımına katkı sağlamayı amaçlıyor.


0 Yorum