Çiftlerin evlenmeden önce yalnızca sağlık kontrolünden değil, aynı zamanda psikolojik değerlendirmeden de geçmesi amaçlanıyor.
Böylelikle erken dönemde muhtemel problemler tespit edilerek yanlış evliliklerin önüne geçilecek. Kurulacak danışmanlık mekanizması sayesinde, erken dönemde muhtemel problemler tespit edilerek yanlış evliliklerin önüne geçilecek.
Bu destek, evlilik sonrası da devem edecek. Böylelikle anlaşmazlık yaşayan karı koca arasındaki sıkıntılar giderilmeye çalışılacak.
Eğer boşanmanın önüne geçilemez ise taraflara doğru şekilde rehberlik edilecek.
Peki, karı koca olmak için ‘evlilik ehliyeti’ almak zorunlu mu olacak? AK Partili kaynaklardan açıklama geldi.
“ÇİFTLER BİRÇOK MESELEYİ İLİŞKİLERİ BOZULMASIN DİYE BİRBİRİNDEN SAKLAYABİLİYOR”
Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Konuyla ilgili konuşan parti kaynakları, “Çiftler, evlendikten sonra problem oluşturabilecek birçok meseleyi ilişkileri bozulmasın diye birbirinden saklayabiliyor. Psikolojik rahatsızlıklar, şiddete meyil, sosyoekonomik ve sosyokültürel gibi durumlar çoğu zaman karşı tarafa dürüstçe aktarılmıyor. Bu maskeleme, evliliğin ilerleyen günlerinde ortaya çıkıyor. O zaman da şiddetli geçimsizlikten boşanmaya kadar süreç ilerleyebiliyor. Evlilik öncesi psikososyal destek sistemi ile çiftlerin şeffaf bir şekilde birbirlerine karşı dürüst olmaları sağlanabilir. Güçlü aile yapısı için büyük bir adım atılabilir” ifadelerini kullandı.


0 Yorum