Şanlıurfalı gazeteci Cengiz Aksan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Hilvan Belediyesi ile bir iddiayı gündeme taşıdı. Aksan’ın iddiasına göre, DEM Parti yönetimindeki Hilvan Belediyesinde bir ihalede rüşvet talebinde bulunuldu.
İddiaya göre, belediye tarafından açılan ve çeşitli firmaların katıldığı bir ihaleyi, en avantajlı teklifi sunan firma kazandı. Ancak ihaleyi alan firmadan, belediye yönetimi tarafından ihale bedelinin yüzde 25’i oranında rüşvet istendiği öne sürüldü. Firma bu talebi reddedince, ihale ertesi gün iptal edildi.
KONU YARGIYA TAŞINDI BELEDİYE GERİ ADIM ATTI
Gelişmeler bununla da sınırlı kalmadı. İhalenin iptali üzerine firma, konuyu yargıya taşıyarak belediyeye dava açtı. Yargı sürecinin başlamasının ardından ise, belediye yönetiminin firmayla yeniden iletişime geçtiği ve davadan vazgeçilmesi şartıyla işi yapma teklifinde bulunduğu iddia edildi. Belediye yönetiminin, bu süreçte meclisten ‘feragat yetkisi’ aldığı ve nihayetinde, ihaleyi iptal ettiği firmayla tekrar anlaşmak zorunda kaldığı da öne sürülen diğer detaylar arasında.
AKSAN: DEM'Lİ HİLVAN BELEDİYESİ'NDE RÜŞVET TALEBİ
Aksan’ın paylaşımında şu ifadeler yer adlı:
“DEM'li Hilvan Belediyesi'nde rüşvet talebi! Belediyenin açtığı bir ihaleye girip en avantajlı fiyatı vererek ihaleyi kazanan firma, belediye yönetiminin Yüzde 25 oranında rüşvet talebini reddetti. Bunun üzerine ihale ertesi gün iptal edildi. Firma mahkeme yoluna gidince belediye yönetimi bu defa soruşturmaya maruz kalmamak için firmayı mahkemeden vazgeçmesi koşuluyla işi yapmaya davet etti. İptal kararını iptal etmek durumunda kalan belediye yönetimi, meclisten feragat yetkisi alarak işi aynı firmaya vermek zorunda kaldı. Bu olay, dirayet gösteremeyen firmaların talepleri yerine getirdiği düşüncesini ortaya çıkarıyor.”


0 Yorum