Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen yetiştirme sürecinde köklü bir dönüşüme hazırlanıyor. Yeni dönemde öğretmen adaylarının mesleğe ilk adımlarını atacağı adres, Milli Eğitim Akademileri olacak. Türkiye genelinde belirlenen illerde kurulacak bu akademilerden biri de Şanlıurfa’da hayata geçirilecek.
Öğretmen atama süreçlerinin bundan böyle Milli Eğitim Akademileri aracılığıyla yürütülmesi planlanıyor. Bu kapsamda öğretmen adayları, Aday Giriş Sınavı (AGS) puanına göre akademilere kabul edilecek. Akademiye alınan adaylar, yaklaşık 14 aylık yoğun bir eğitim sürecine tabi tutulacak. Bu süreci başarıyla tamamlayanlar, yapılacak sınavların ardından sözleşmeli öğretmen olarak atanacak.
Bakanlık, akademi modelini uygulamaya geçirmek üzere alt yapısı hazır olan illeri belirledi. İlk etapta İstanbul, Ankara, Erzurum, Mersin, Rize, Aksaray, Tokat, Antalya, İzmir, Gaziantep, Kayseri ve Malatya’da akademiler faaliyete geçecek
Henüz altyapı çalışmaları devam eden diğer iller ise Şanlıurfa, Diyarbakır, Gümüşhane, Mardin, Konya, Adana, Bursa, Van ve Batman olarak açıklandı. Bu illerde de sürecin tamamlanmasının ardından akademiler faaliyete geçecek.


0 Yorum