reklam alanı

Harran Üniversitesi’nde oda krizi: Öğretim üyesine oda verilmedi

Harran Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Demirkol, fakülte yönetiminin odasını boşaltma kararına tepki gösterdi.

Harran Üniversitesi’nde oda krizi: Öğretim üyesine oda verilmedi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Demirkol, fakülte yönetiminin odasını cebren boşaltmaya çalıştıklarını ifade ederek kararın hukuka aykırı olduğunu açıkladı.

30 yıldır üniversitede görev yaptığını hatırlatan Demirkol, odasının boşaltılması yönünde alınan kararın hukuka ve akademik teamüllere aykırı olduğunu belirterek, “Benim için mesele bir oda değil; kurumsal adaletin, emeğin ve akademik onurun korunmasıdır” dedi.

DEMİRKOL: MESELE BİR ODA DEĞİL, ADALETİN KORUNMASIDIR

Demirkol, yıllarını verdiği kurumda kendisine bir oda dahi layık görülmediğini ifade ederek şunları kaydetti: 

“Geçen yıl Yüksekokulu Turizm Fakültesine dönüştürdük. İİBF Dekan Yardımcılığını yaptım. Bugün ise IIBF Dekanlık  ve Rektörlük bana bir odayı bile layık görmeyecek odamı cebren boşaltmaya çalışıyorlar. 30 yıldır mensubu olduğum Haran Üniversitesi İİBF'de; Profesör Dr. olarak akademik ve İdari görevler ile TOBB Şanlıurfa Akademik Danışmanlığı, Şanlıurfa Kent Konseyi Akademik Danışmanlığı vb. görevlerde bulunarak kurumumun gelişimi ve saygınlığı için var gücümle çalıştım. Makam için değil; Harran Üniversitesi ve Şehrimin geleceği, öğrencilerim ve meslektaşlarım için emek verdim. Koltuk sevdalısı olmadım. Profesörlüğüme altı ay kala, Dekan olamayacağımı bilerek, yıllarca emek verdiğim Yüksekokulu, ekibimizle birlikte Turizm Fakültesi’ne dönüştürdük. Ancak bir süredir, odamın boşaltılmasına yönelik bir idari süreç yürütülüyor. Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile ve belge ve gerekçe sunulmadan yapılan bu oda boşaltma işleminin hukuka ve akademik teamüllere uygun olmadığını resmi yazı ile belirttim.”

“ÜNİVERSİTENİN SORUNLARI DURURKEN ODAM ÖNCELİK OLDU”

Fakülte yönetimi tarafından gerekçe ve belge sunulmadan başlatılan sürecin hukuka uygun olmadığını belirten Demirkol, “ Ne yazık ki bu süreçte yalnızca Dekan Sn. Prof. Dr. Zeynep Müjde SAKAR değil, tarafsız kalması gereken Rektör Sayın Prof.Dr. Mehmet Tahir GÜLLÜOĞLU'da son dönemde bu idari tasarrufa dâhil olmuştur.  Daha geçen hafta aynı Fakültede derslik sıkıntısından dolayı derslerin bahçede işlenmesi yerel ve ulusal medyada geniş bir biçimde yer almıştır. Dekanlık ve Rektörlük bu soruna çözüm bulacağı yerde odamla önceliği odama vermiştir.  Otuz yıllık emeğimin karşılığı olarak Sayın Dekanın imzası ve Sayın Rektör’ün Oluruyla yarın dersim olmasına rağmen odamı boşaltmadığım takdirde cebren boşaltılacağı bugün tarafıma bildirildi. Oysa iki hafta önce yürütmeyi durdurma talebiyle mahkemeye başvurmuştum. Fakat mahkeme sonucu beklenmeden bu karar uygulanmak isteniyor. Aynı katta üç boş oda olmasına rağmen, üst kattaki asistan odasına taşınmam isteniyor.  Son bir ayda bana karşı iki haksız soruşturma açılmış ve iki adet uyarma cezası verilmiştir. 30 yıl boyunca aldığım ilk disiplin cezasından dolayı da yargı yoluna başvuracağımı söylememe rağmen, oda boşaltma yazısı bugün aceleyle gönderilmiştir” dedi. 

“MESELE BİR ODA DEĞİL KURUMSAL ONURUN KORUNMASIDIR”

Demirkol, meselenin bir oda değil kurumsal adaletin, emeğin ve akademik onurun korunması olduğunu belirleterek şunları ifade etti: 

“Ben akademisyenim. Çalışmalarımı ders aralarında akademisyen arkadaşlarımla koridorda, öğrencilerimle bahçedeki kamelyada veya kantinde de yaparım. Çünkü benim için mesele bir oda değil; kurumsal adaletin, emeğin ve akademik onurun korunmasıdır. Harran Üniversitesinin büyümesi için çalıştım; şimdi aynı üniversitede adaletin yaşaması için direniyorum. Süreci; inandığım değerlere, hukuka ve nezakete olan bağlılığımla sürdüreceğim. Her şeye rağmen "ben değil biz" şiarı ile Üniversiteme adiyet, Şehrime minnet borcum için var gücümle çalışmaya devam edeceğim. Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa göz bebeğimizdir.  Desteğini ve dayanışmasını esirgemeyen tüm meslektaşlarıma, öğrencilerime, dost ve akrabalarıma teşekkür ederim.”

Harran Üniversitesi’nde oda krizi: Öğretim üyesine oda verilmedi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.