Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen “Genç Girişimciler ve Kariyer Günleri Forum & Fuarı” Şanlıurfa Fuar ve Kongre Merkezinde start aldı.
Gençleri girişimcilik ve kariyer dünyasıyla buluşturmayı hedefleyen etkinliğin açılışında konuşan Başkan Gülpınar, “Bu buluşma sadece bir fuar değil; geleceğe açılan bir kapı, hayallere yön veren bir yolculuktur. Gençler, bu şehrin yarınlarını inşa edecek en büyük güçtür” dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen ve gençlerin girişimcilik ekosistemine adım atmalarına olanak sağlayan “Genç Girişimciler ve Kariyer Günleri Forum & Fuarı”, Şanlıurfa Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.
Etkinlik, girişimcilik, kariyer planlama, yeni nesil iş modelleri ve ilham verici buluşmalarla gençleri iş dünyasına hazırlamayı amaçlıyor.
Forum ve fuarın açılışına; Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yetim, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, iş dünyası temsilcileri, STK’lar, girişimciler, akademisyenler ve çok sayıda genç katıldı.
VALİ ŞILDAK: ŞANLIURFA İÇİN BİR İLK, GENÇLER İÇİN BİR UMUT
Etkinliğin Şanlıurfa’da bir ilk olduğunu belirten Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Bu güzel gelişmenin ilimizde bir ilk olduğunu memnuniyetle belirtmek isterim. Gerçekleştirilen bu organizasyonun tüm sektörlere, özellikle de gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu organizasyonun amacı; yenilikçi sektörleri bir araya getirmek, gençlerimize yeni ufuklar açmak. Şanlıurfa’mızda farklı bir bakış açısı kazandıracağını, gençlerimize özgüven ve cesaret aşılayacağını temenni ediyorum” dedi.
GÜLPINAR: BU FUAR, SADECE BİR ETKİNLİK DEĞİL; BİR YOLCULUĞUN BAŞLANGICIDIR
Başkan Gülpınar ise gençlere hitap eden konuşmasında, fuarın önemine dikkat çekerek, “Bu buluşmanın sadece bir fuar ya da forum olmanın çok ötesinde; geleceğe açılan bir kapı, hayallere yön veren bir yolculuk olduğuna inanıyorum. Taş Tepelerden yükselen taşlar, bize binlerce yıl öncesinden bugüne ulaşan bir mesaj taşır: ‘İnsanlığın geleceği, birlikte üretmekle, birlikte yaşamakla mümkündür.’ İşte bu mesaj, bugün siz gençlerimizin umut ve heyecanıyla yeniden hayat buluyor” dedi.
“HAYAL KURMAKTAN KORKMAYIN, İLK ADIMI ATMAKTAN ÇEKİNMEYİN”
Başkan Gülpınar, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Girişimcilik kolay bir yol değildir. Zorluklar, engeller ve başarısızlıklar olacaktır. Ancak her deneme, büyük başarıların kapısını aralar. Biz istiyoruz ki Şanlıurfa’dan da başarı hikâyeleri çıksın, bu şehirden dünyaya seslenen markalar doğsun. Hayal kurmaktan korkmayın, ilk adımı atmaktan çekinmeyin. Asıl kahramanlar sizlersiniz.”
Konuşmaların ardından Vali Şıldak, Başkan Gülpınar ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuarın resmi açılışı yapıldı.
Protokol üyeleri, fuar alanındaki stantları gezerek genç girişimcilerin projeleri hakkında bilgi aldı,


0 Yorum