İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ve 18 yıllık iki faili meçhul cinayet dosyasının daha Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından çözüldüğünü duyurdu.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Diyarbakır ve Balıkesir’de işlenen cinayetlerin faillerinin tespit edilip yakalandığını bildirdi.
ŞANLIURFA’NIN KOMŞUSU DİYARBAKIR’DAKİ CİNAYET 10 YIL SONRA AYDINLATILDI
Bakan Yerlikaya, 9 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde bir mağara içerisinde tanınmayacak halde bir ceset bulunduğunu hatırlattı. O dönemde kimliği belirlenemeyen maktulün, yapılan incelemeler sonucunda G.B. olduğu tespit edildi.
Yıllar sonra dosyayı yeniden ele alan JASAT ekipleri, yeni yöntemlerle yürüttüğü çalışmalar sonucu cinayetin failinin M.B. isimli şahıs olduğunu ortaya çıkardı. Şüpheli yakalanarak adalete teslim edildi.
BALIKESİR’DEKİ CİNAYET 18 YIL SONRA ÇÖZÜLDÜ
Bir diğer faili meçhul dosyanın ise 3 Nisan 2007 tarihinde Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Gönen Çayı’nda bulunan erkek cesediyle ilgili olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, olayla ilgili yıllar süren belirsizliğin JASAT’ın özel ekibi sayesinde çözüldüğünü ifade etti.
2025 yılında yeniden açılan dosyada, altı ay süren titiz çalışma sonucunda altı şüpheli teknik ve fiziki takibe alındı. Cinayeti işlediği belirlenen bir kişi JASAT ekiplerince yakalandı.
BAKAN YERLKİYA’DAN ŞANLIURFA VURGUSU: ZEHRA BEBEĞİN FAİLİ 11 YIL SONRA YAKALANDI
Bakan Yerlikaya, açıklamasında JASAT’ın son dönemde birçok faili meçhul olayı aydınlattığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Şanlıurfa’da Zehra bebeğin failini 11 yıl sonra, Bingöl’de isimsiz bebeğin katillerini 25 yıl sonra yakalayan Jandarma Dedektiflerimiz, şimdi de Diyarbakır ve Balıkesir’de yıllar önce işlenen cinayetleri aydınlattı. Milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden iz sürmeye, canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”


0 Yorum