Hükümet milyonlarca vatandaşı ilgilendiren dev bir adım atmaya hazırlanıyor.
Ödeme gücü bulunmayan vatandaşların Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarını ertelemek ve 2015 yılı öncesinde oluşan borçlarını silmek isteyen hükümet çalışma başlattı.
Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) torba teklife eklenmesi planlanan düzenlemeyle 10 milyon kişinin 100 milyar lirayı aşan GSS borcu ertelenecek, 1 milyon 491 bin kişinin de 3.1 milyarlık borcu silinecek.
Sabah gazetesinin haberine göre, 1 milyon 491 bin vatandaşın 2015 yılına ait 3.1 milyar TL'lik borcu ise silinecek.
GSS NEDİR, ZORUNLU MU?
GSS, "kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigorta" olarak tanımlanır. GSS 2012 yılından itibaren tüm vatandaşları sağlık güvencesi altına alacak şekilde zorunlu hale getirildi.


0 Yorum