Sağlık Bakanlığı’nın 125. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kapsamında Şanlıurfa’ya toplam 125 doktor atandı. Atanan hekimlerin 78’i uzman doktor olup, özellikle kritik ve nitelikli branşlarda önemli takviyeler yapıldı.
Yeni atamalar kapsamında hematoloji, el cerrahisi, cerrahi onkoloji, gastroenteroloji, göz hastalıkları, kardiyoloji, anesteziyoloji, iç hastalıkları, kadın doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları, ortopedi ve ruh sağlığı gibi alanlarda görev yapacak hekimler Şanlıurfa genelindeki hastanelerde hizmet vermeye başlayacak.
Ancak kentte sevinçle karşılanan bu atamalar, Bozova’da özelinde tartışma yarattı. Bozova Mehmet Enver Yıldırım Devlet Hastanesi’ne yalnızca bir doktorun atanması o da iç hastalıkları branşın da vatandaşların tepkisine neden oldu. İlçe sakinleri, sağlık hizmetlerinde yaşanan eksikliklerin giderilmediğini belirterek sosyal medyada tepki gösterdi.
Bu kapsamda eleştirilerde bulunan isimlerden biri de Şanlıurfa eski AK Parti yöneticisi Süleyman Deveci oldu. Deveci, 54 bin nüfuslu Bozova’da iki ameliyathanenin ve yoğun bakım ünitelerinin doktor eksikliği nedeniyle kapalı olduğunu öne sürdü.
Deveci, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda sağlık hizmetlerindeki eksiklikleri eleştirdi.
DEVECİ: BOZOVA’NIN DOKTOR TABLOSUNDAKİ PAYI YOK HÜKMÜNDE
Deveci, açıklamasında, ilçedeki sağlık altyapısının yetersizliğine dikkat çekerek, “Bozova’nın doktor tablosundaki payı yok hükmünde. Yerinizde olsam, bunca insanı bu yoksunluğa terk etmezdim” ifadelerini kullandı.
“YERİNİZDE OLSAM, BUNCA İNSANI BU YOKSUNLUĞA TERK ETMEZDİM”
Deveci ayrıca, Bozova’yı “sahipsiz kentin en sahipsiz ilçesi” olarak nitelendirerek şunları kaydetti:
“İlçe hastanesinde iki ameliyathane var; ikisi de kapalı. İki yoğun bakım ünitesinin de kapısı kilitli. 54 bin nüfuslu Bozova’nın doktor tablosundaki payı ise yok hükmünde. Yerinizde olsam, bunca insanı bu yoksunluğa terk etmezdim.”


0 Yorum