Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Şanlıurfa Temsilciliği ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa Şubesi iş birliğiyle, Mehmet Akif İnan’ın “Mescid-i Aksa” adlı şiirinden ilham alınarak düzenlenen resim yarışması başlatıldı.
Yarışma; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri olmak üzere üç farklı kategoride gerçekleştirilecek. Projenin sorumluluğunu üstlenen İl Milli Eğitim AR-GE üyesi ve eğitimci Muharrem Çelik, etkinliğin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bu yarışmayla öğrencilerimizi hem edebiyata hem de görsel sanatlara yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Daha önce pek çok resim yarışması yapıldı ancak Mehmet Akif İnan’ın Mescid-i Aksa şiirinin resimlendirilmesi Türkiye’de ilk kez Şanlıurfa’da hayata geçiriliyor.”
Yarışmanın şartnamesinin tüm okullara gönderildiğini ifade eden Çelik, başvuruların 17 Kasım’a kadar yapılabileceğini söyledi.
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLER
Her kategoride dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecek.
Birincilere: Tablet
İkincilere ve üçüncülere: Akıllı kol saati
Dereceye giren öğrencilere: Madalya
Emeği geçen öğretmenlere: Plaket
Kaynak: HABER MERKEZİ


0 Yorum