reklam alanı

Şanlıurfa’da kadın girişimciler için yeni destek programı

Şanlıurfa’da düzenlenen toplantıda, kadın girişimcilerin desteklenmesi ve üretimlerini artıracak çalışmalar ele alındı.

Şanlıurfa’da kadın girişimciler için yeni destek programı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da, 6-7 Kasım 2025 tarihlerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda, Dicle Kalkınma Ajansı, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı eğitim ve açılış programı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde yapılan açılış toplantısında, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nusret Mutlu ve yetkililer katılım sağladı. 

Toplantının devamında, Nevruz Köyü Kadın Kooperatifi’nin hikâyesi, kadın emeğinin markalaşmadaki rolü ve dijital dönüşümün yerel ekonomiye katkısı üzerine örnek paylaşımlar yapıldı.

İki gün süren programda katılımcılar, yerel üretimden küresel pazarlara uzanan dijital dönüşüm yolculuğuna yönelik somut adımlar belirledi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

Program, GAP Bölgesi’nde sosyal fayda yaratmak amacıyla faaliyet gösteren, coğrafi işaretli dijital dönüşümünü desteklemeyi amaçlıyor. Ayrıca 12. kalkınma planında yer alan üreticilerin dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesi ve kamunun sosyal inovasyon aktörü rolünün güçlendirilmesi hedeflerine de katkı sunuyor.

2024'te başlayan programla, GAP Bölgesi'ndeki 30 kadın kooperatifi ve dernek işletmesi desteklenerek, 9 ilde 374 kadın girişimci dijital dönüşüme dahil edilip sürdürülebilir bir üretim ekosistemi oluşturuldu.

Bu kapsamda dijitalleşme temelli yeni ekonomik modellerin geliştirilmesi, yerel üreticilerin dijital pazarlara entegrasyonu ve sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle uyumlu üretim ekosistemlerinin kurulması yönünde önemli adımlar atılıyor.

MARAL: KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİ GÜÇLENDİREN BİR ÜRETİM AĞI OLUŞTURULUYOR

Programın kapanış oturumunda konuşan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral kadın girişimciliği güçlendiren bir üretim ağı oluştuğunu belirterek şunları kaydetti: 

 “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen “Anadoludakiler” çatı markası altında yürütülen “Anadoludakiler: GAP Bedesten Teknik Destek Programı” kapsamında, ülkemizin coğrafi çeşitliliğini ve kültürel zenginliğini görünür kılan, kadın girişimciliğini güçlendiren ve yerel kalkınmayı destekleyen bir üretim ağı oluşturuluyor. Program, aynı zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2024 yılı teması olan “Kadın Girişimciliği ve Kadın İstihdamına da katkı sağlıyor.

Şanlıurfa’da kadın girişimciler için yeni destek programı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.