Türkiye’de artan enflasyon ve nakit para kullanımındaki düşüş, bankacılık sektörünü dijital ödeme sistemlerine yönlendirdi. Ancak bu durum, dolandırıcıların da hedef aldığı yeni bir alan haline geldi. Mobil ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık vakaları hızla artarken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bu tür suçların önüne geçmek amacıyla yeni güvenlik önlemlerini devreye soktu. Şanlıurfa'daki kredi kartı sahiplerini de yakından ilgilendiren bu önlemlerle, dolandırıcılık vakalarının önlenmesi hedefleniyor.
DOLANDIRICILIK GECE SAATLERİNDE ARTIK DAHA YAYGIN
Türkiye'deki kredi kartı limitlerinin artışı, dolandırıcıların dikkatini çekti. Özellikle yüksek limitli ve aktif kullanımda olan kartlar, kötü niyetli kişilerin hedefi haline geldi. Dolandırıcılar, genellikle kullanıcıların uykuda olduğu gece saatlerinde harekete geçiyor. Bu süreçte, banka müşterileri güvenlik mesajlarını veya telefon aramalarını fark edemeyebiliyor, bu da dolandırıcılığın sabah saatlerine kadar fark edilmemesine yol açıyor. Sonuçta, kart sahipleri çoğu zaman dolandırıcılıkla ilgili işlemi fark ettiklerinde çok geç kalmış oluyor.
NAKİT AVANS İŞLEMLERİNE YENİ DÜZENLEME
BDDK, gece saatlerinde gerçekleşen dolandırıcılık vakalarını engellemek amacıyla önemli bir adım attı. Sözcü’de yer alan habere göre, yeni düzenlemeye göre, kredi kartından yapılacak nakit çekim işlemlerine saat sınırlaması getirildi. Saat 22.00 ile 06.00 arasında nakit çekim yapmak isteyen kullanıcılar, işlem talebini yalnızca çipli kimlik kartlarıyla fiziksel olarak onaylamak zorunda kalacaklar. Ayrıca, bu işlem yalnızca NFC özellikli telefonlar üzerinden yapılabilecek. NFC özelliği bulunmayan telefonlar veya çipli kimlik kartı olmayan kullanıcılar ise, belirtilen saatler dışında nakit çekim işlemi gerçekleştiremeyecekler.
Kaynak: HABER MERKEZİ


0 Yorum