reklam alanı

Şanlıurfa neden yeşermiyor? Dile kolay 2 milyon fidan...

Uçsuz bucaksız çorak arazileri bulunan Şanlıurfa’da yıllardır fidan dikme çalışmaları yapılıyor ancak bir türlü yeşermiyor.

Şanlıurfa neden yeşermiyor? Dile kolay 2 milyon fidan...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uçsuz bucaksız çorak arazileriyle bilinen Şanlıurfa’da yeşillendirme çalışmaları uzun yıllardır sürüyor. Her yıl binlerce fidan dikilse de kent, beklenen yeşil görüntüye bir türlü ulaşamıyor. 

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) verilerine göre, kentte son 15 yılda yaklaşık 2 milyon fidan dikildi. Bu fidanların neredeyse yarısı ilk yılını doldurmadan, geri kalanlar ise boyları bir metreye varmadan kuruyup gidiyor. Çok azı büyüyüp ağaç oluyor. 

FİDANLAR NEDEN KURUYOR?

Fidanların kuruması, kuraklık, iklim koşulları ve toprağın yapısı gibi birçok nedene bağlanabilir. Ancak asıl sorun, dikilen fidanların takip edilmemesi.

Her yıl fidan dikimi için işçiler tutuluyor, işçiler fidanları belirlenen alanlara dikiyor. Ancak fidanların doğru dikilip dikilmediği ya da sonrasında bakımının yapılıp yapılmadığı kontrol edilmiyor. Fidanlar toprakla buluşturulduktan sonra adeta kendi kaderine bırakılıyor ve hayatta kalması şansa bağlı hale geliyor.

ÇÖZÜM NE OLABİLİR?

Halbuki fidanlar dikildikten sonra ilk 2-3 yıl boyunca düzenli sulama ve bakım yapılır, gerektiğinde ilaçlama uygulanırsa, hayata tutunmaları mümkün olur. Bu sayede Şanlıurfa’da yeşil alanların artırılması mümkün olabilir. 

Şanlıurfa neden yeşermiyor? Dile kolay 2 milyon fidan...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.