reklam alanı

Kredi ve kredi kartı borçlarında kritik artış

Ekim 2025 verilerine göre, kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemeyen kişi sayısı, geçen yıla göre yüzde 20 artış göstererek 1 milyon 810 bine ulaştı.

Kredi ve kredi kartı borçlarında kritik artış

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankalararası Risk Merkezi’nin Ekim 2025 verilerine göre, bireysel kredi ve kredi kartı borçlarından dolayı yasal takibe düşen kişi ve tutar sayılarında önemli bir yükseliş yaşandı. Yılın ilk 10 ayında, kredi veya kredi kartı borcundan ötürü yasal takibe düşen kişi sayısı 1 milyon 810 bine ulaştı.

BDDK verileri ise Kasım sonu itibarıyla takibe düşen toplam borç tutarının 227 milyar 991 milyon TL seviyesine çıktığını gösteriyor.

YASAL TAKİPTEKİ KİŞİ SAYISI ARTIYOR

Risk Merkezi’nin verilerine göre, 2025 yılının Ocak-Ekim döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla bireysel kredi ve kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısında %20 artış gözlendi. Bu artışla birlikte söz konusu sayı 1 milyon 810 bine yükseldi.

Aylık veriler incelendiğinde ise, Ekim 2025’te bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı 153 bin 378 olurken, bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı 123 bin 753 olarak kaydedildi.

TAKİPTEKİ BORÇ TUTARI 230 MİLYAR TL’YE YAKLAŞTI

BDDK’nın açıklamalarına göre, bankaların takibe düşen kredi ve kredi kartı alacakları yıl başından bu yana hızla arttı. Ocak ayında 116 milyar 457 milyon TL olan tutar, 28 Kasım haftası itibarıyla 227 milyar 991 milyon TL’ye yükseldi.

Kredi ve kredi kartı borçlarında kritik artış

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.