Adil Koçalan yazdı: Şanlıurfa’da gönlümüze düşen ışık

TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Adil Koçalan, Şanlıurfa ziyaretinin ardından kaleme aldığı yazıda kente ilişkin izlenimlerini paylaştı.

Adil Koçalan yazdı: Şanlıurfa’da gönlümüze düşen ışık

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) heyetinin 9-11 Ocak tarihleri arasında Şanlıurfa’ya gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, heyette yer alan isimler kente ilişkin değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaşmayı sürdürüyor. 

Heyette yer alan TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Adil Koçalan, ziyaret sonrası kaleme aldığı yazıda Şanlıurfa’yı yalnızca bir şehir olarak değil, insanlık tarihinin izlerini taşıyan kadim bir medeniyet merkezi olarak tanımladı. 

Yirmi yıl aradan sonra yeniden geldiği Şanlıurfa’da şehrin büyüdüğünü ve altyapısının geliştiğini belirten Koçalan, buna karşın Urfa insanının misafirperverliğinin değişmediğini ifade etti.

Koçalan’ın yazısında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“ADİL KOÇALAN’DAN ŞANLIURFA’DA GÖNLÜMÜZE DÜŞEN IŞIK”

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Yönetim Kurulu, aylık toplantısı ve bir dizi resmî temas için kadim şehir Şanlıurfa’daydı. 

Bu şehir yalnızca bir coğrafya değil; peygamberlerin izini taşıyan, insanlığın ilk hikâyelerine ev sahipliği yapan Göbeklitepe’den Balıklıgöl’e uzanan bir medeniyetler hafızasıdır. Taşı toprağı tarih, insanı ise yürekten misafirperverdir.

Yirmi yıl sonra yeniden geldiğim Urfa’da, şehrin hem büyüdüğünü hem de kendini yenileyerek güçlendiğini görmek beni derinden etkiledi. Kültür turizmi gelişmiş, şehir altyapısı modernleşmiş; ama Urfa’nın o vakur, sıcak ve sahiplenen insanı hiç değişmemiş. Güneşle yağmurun aynı anda yüzümüze değdiği nadir anlar gibi, bu şehir de sert ile şefkati, vakar ile samimiyeti bir arada yaşatıyor. Boşuna dememişler:

“URFALI SEVERSE SAHİPLENİR”

“Urfalı severse sahiplenir.” Biz bu sevgiyle karşılandık.

Bu anlamlı programda bizleri evimizde gibi hissettiren başta TİMBİR Genel Başkan Vekilimiz Av. Cüneyt Altıparmak, Cengiz Aksan, Eren Turan, İpekyol Gazetesi Sahibi ve Bölge Başkanımız Mustafa Arısüt ile Şanlıurfa İl Temsilcimiz Erkan Göncü olmak üzere emeği geçen tüm dostlarıma gönülden teşekkür ediyorum.

YAZININ TAMAMI İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Adil Koçalan yazdı: Şanlıurfa’da gönlümüze düşen ışık

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.