Şanlıurfa’da 70 yaşındaki adam darp edilmişti! İşte olayın 10 yıllık perde arkası

Viranşehir’de cami önünde yaşanan darp olayının, yıllar öncesine dayanan arazi anlaşmazlığından kaynaklandığı öne sürüldü.

Şanlıurfa’da 70 yaşındaki adam darp edilmişti! İşte olayın 10 yıllık perde arkası

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

9 Ocak Cuma günü Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi 21. Cadde üzerindeki Zencirci Camii önünde 70 yaşındaki bir adam 4 kişi tarafından darp edilmişti.

İddiaya göre, aralarında daha önceden husumet bulunan taraflar Cuma namazı saatinde cami önünde karşılaştı. Kısa sürede büyüyen sözlü tartışma, sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. O.T., B.T., İ.T. ve A.T. isimli şahısların Mehmet Sayım’a saldırdığı, Sayım’ın başından yaralandığı öğrenildi. Saldırganlar olay yerinden otomobille kaçarken, yaralı Sayım hastaneye kaldırıldı.

ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI

Viranşehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kamera incelemeleri sonrası yakalanan 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

ARAZİ GERGİNLİĞİ 2016’YA DAYANIYOR

Olayın perde arkasında, Mehmet Sayım ile aynı aşiretten Tunç ailesi arasında yıllardır süren arazi anlaşmazlığının bulunduğu iddia edildi. Viranşehir Kemerli köyü Değirmen Küme Evleri’nde yaşayan Tunç ailesinin, Mehmet Sayım’a ait arazilerin bir bölümünü uzun süre müşterek olarak ekip biçtiği öne sürüldü. 2016 yılında gerçekleştirilen arazi toplulaştırmasının ardından taraflar arasında anlaşmazlığın gün yüzüne çıktığı belirtildi.

GES SATIŞI TANSİYONU YÜKSELTTİ

İddiaya göre, Mehmet Sayım’ın tapulu arazisinin bir bölümünü Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuran bir firmaya satmasıyla birlikte gerilim daha da arttı. Firma tarafından çekilen tel örgülerin, Tunç ailesinin daha önce kullandığı alanları da kapsadığı, bu nedenle zaman zaman firma yetkilileri ve jandarmayla karşı karşıya gelindiği ileri sürüldü.

Şanlıurfa’da 70 yaşındaki adam darp edilmişti! İşte olayın 10 yıllık perde arkası

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.