Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesi Batıkent Mahallesinde bulunan bir apartmanda yağışlar sonrası istinat duvarı çöktü. Çökme sonrası binanın birinci katında ağır hasar oluşurken, apartmanda yaşayan 15 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.
“İNSAN HAYATI DOĞRUDAN TEHLİKEDE”
Yaşanan bu olayın ardından DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM), Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması için soru önergesi sundu.
Ayan, Karaköprü’de özellikle yağışların artmasıyla birlikte istinat duvarı çökmelerinin sıkça yaşandığını belirterek, bu durumun insan hayatını doğrudan tehlikeye attığını vurguladı.
“RUHSAT İZİNLERİNİ KİMLER VERDİ?”
Vekil Ayan önergede, çöken istinat duvarlarının bulunduğu yapıların kimler tarafından yapıldığı, denetimlerin düzenli yapılıp yapılmadığı ve bu yapılara ruhsat izinlerinin kimler tarafından verildiğini gündeme getirdi.
Ayan soru önergesinde yer alan sorular ise şu şekilde:
“1- Şanlıurfa Karaköprü ilçesine bağlı Çardaklıkaya Bulvarı’nda yaşanan istinaf duvarının çökmesi olayı Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?
2- Çardaklıkaya Bulvarı’nda yaşanan istinaf duvarının çökmesi olayında kimler sorumludur, konuya dair soruşturma başlatılmıştır?
3- Son 10 yıl içerisinde Batıkent Mahallesi’nde kaç yapının istinaf duvarı yıkılmıştır?
4- Batıkent Mahallesi’nde yapılan ve istinaf duvarları yıkılan yapılara iskan izni kimler tarafından verilmiştir?
5- Yıkılan duvarların bulunduğu yapılar hangi firmalar tarafından denetlenmiştir?
6- Binaların istinaf duvarlarının çökmesine dair başlatılan bir soruşturma var mıdır?”

0 Yorum