Borsada "İran" paniği kısa sürdü

Borsa İstanbul, ABD'nin İran'a saldıracağına dair söylentilerin etkisiyle geçtiğimiz hafta değer kaybederken, yeni haftaya ise güçlü bir yükselişle başladı.

Borsada "İran" paniği kısa sürdü

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsa İstanbul, geçtiğimiz hafta ABD'nin İran'a saldıracağına dair çıkan söylentilerle sert bir değer kaybı yaşarken, yeni haftaya güçlü bir yükselişle adım attı.

 Haftanın ilk işlem gününde BİST, yüzde 1,13 oranında bir artışla 14 bin 92 puandan işlem görmeye başladı. Yabancı yatırımcı ilgisinin etkisiyle yükselen Borsa İstanbul, önceki hafta ABD ve İran arasında savaş olacağına yönelik endişelerle önemli bir düşüş kaydetmiş ve düzeltme hareketine girmişti. 

Bu süreçte BİST, kısa sürede 14 bin puanın altına inmiş, ancak yabancı satışları sınırlı kalırken, yerli yatırımcılar panik satışları yapmıştı.

Borsada "İran" paniği kısa sürdü

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.