Karadağ’dan tepki! “Çiftçi kullanmadığı enerjinin parasını neden ödesin?”

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, sulama birliklerinin çiftçilere yönelik uygulamalarını eleştirerek, kullanmadıkları enerji bedelinin ve tarımsal desteklemelere el konulmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Karadağ’dan tepki! “Çiftçi kullanmadığı enerjinin parasını neden ödesin?”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, sulama birliklerinin uygulamalarına sert tepki göstererek çiftçilerin yaşadığı mağduriyetleri gündeme taşıdı.

Başkan Karadağ, bu yıl Şanlıurfa’da yağışların etkili geçmesine rağmen çiftçilerin sorunlarının devam ettiğini belirterek, sulama birliklerinin kullanmadığı enerji bedelini çiftçiden talep etmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

“Çiftçi kullanmadığı enerjinin parasını neden ödesin?” diyen Karadağ, bu uygulamanın hem hukuki hem de vicdani açıdan izah edilemeyeceğine dikkat çekti.

KARADAĞ’DAN ÇİFTÇİ DESTEKLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Sulama birliklerinin, DEDAŞ benzeri yöntemlerle borcu olan ya da olmayan çiftçilerin tarımsal desteklemelerine el koyduğu yönündeki iddialara da değinen Karadağ, “Çiftçinin emeğine ve devletin verdiği desteğe bu şekilde müdahale edilmesi hangi yasal dayanağa dayanmaktadır?” diye sordu.

“ÜRETİCİYİ DAHA FAZLA ZORLAYAN BU YANLIŞ UYGULAMALARDAN DERHAL VAZGEÇİLMELİDİR”

Yetkililere çağrıda bulunan Karadağ, tarım ve hayvancılığın zaten zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “Çiftçimizin dayanacak gücü kalmamıştır. Üreticiyi daha fazla zorlayan bu yanlış uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir.” ifadesini kullandı.

Karadağ, söz konusu uygulamaların devam etmesi halinde bölgede tarımsal üretimin ciddi zarar göreceğini ve çiftçinin üretimden çekilme riskiyle karşı karşıya kalacağını belirterek, yetkilileri acil çözüm üretmeye davet etti.

Karadağ’dan tepki! “Çiftçi kullanmadığı enerjinin parasını neden ödesin?”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.