Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), hafta sonu ve yeni haftanın ilk günleri için "turuncu" ve "sarı" alarm seviyesine geçti. Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan yağışlı hava dalgası, özellikle güney ve iç kesimlerde şiddetini artırıyor. Şanlıurfa ise bugün güne hem serin hem de kapalı bir havayla başladı.
METEOROLOJİ'DEN 14 İLE "SARI KOD"
MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte yağışlar kar ve sağanak şeklinde kendisini gösterecek. Özellikle şu illerde yaşayan vatandaşların tedbirli olması istendi:
Kuvvetli kar ve sağanak: Amasya, Çorum, Ordu, Tokat, Kastamonu, Samsun ve Sinop.
Kuvvetli sağanak: Antalya, Burdur, Isparta, Bitlis, Diyarbakır, Siirt ve Batman.
ŞANLIURFA’DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK BEKLENİYOR
Güne parçalı bulutlu ve önceki günlerin aksine oldukça serin bir havayla uyanan Şanlıurfa, yağışlı sistemin etkisi altına giriyor. Tahminlere göre; yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığıyla birlikte rüzgarın da yer yer etkili olacağı öngörülüyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ

0 Yorum