Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) düzenlediği grup toplantısında iç ve dış politikaya ilişkin mesajlar verdi.
Gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Bahçeli, özellikle Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) "mutlak butlan" tartışmaları sonrası yaşanan sürece değindi.
BAHÇELİ: YAŞANANLAR CHP'YE YAKIŞMIYOR
Bayramın CHP için kucaklaşma değil kutuplaşmaya dönüştüğünü belirten MHP lideri Bahçeli, "Yaşananlar CHP'ye yakışmıyor. Yaşanan gelişmeler demokrasimize zarar verici bir noktaya varmaktadır. Provokasyonları artıracak söylem ve eylemlerden kaçınılmalı. Türk siyasetinin hırpalanmasına izin verilmemelidir. Geldiğimiz noktada bölünmüş bir CHP algısı oluşturulmaya ve meşrulaştırmaya çalıştırılmaya şahit olunmaktadır" dedi.
“YARGITAY, CHP İÇİN KARARINI BİR AN ÖNCE VERMELİ”
Bahçeli devamında şu ifadeleri kullandı:
“Yargıtay, CHP için kararını bir an önce vermeli. Türk siyaseti ve demokrasisinin hırpalanmasına izin verilmemelidir. Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden oyun oynamanın tehlikelerinden bahsetmiştim. Geldiğimiz noktada bölünmüş bir Cumhuriyet Halk Partisi algısı oluşturulmaya hatta meşrulaştırılmaya çalışıldığına şahit olunmaktadır. Unutulmamalıdır ki yaşanan bölgesel gelişmeler ve Terörsüz Türkiye sürecinde ortak akıl ve güçlü siyasal kurumlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulacaktır.”

0 Yorum