Şanlıurfa’da anızdan daha büyük tehlike! Sıcak hava alarmı

TEMA Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, hasat sonrası kuruyan otlar ve artan sıcaklıkların kent genelinde büyük yangın riskini beraberinde getirdiğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaya, kurumları ise acil önlem almaya çağırdı.

Şanlıurfa’da anızdan daha büyük tehlike! Sıcak hava alarmı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEMA Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, hasat sonrası kuruyan otlar ve artan sıcaklıkların kent genelinde büyük yangın riskini beraberinde getirdiğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaya, kurumları ise acil önlem almaya çağırdı.

TEMA Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, hasat döneminin ardından artan sıcaklıklarla birlikte kent genelinde ciddi bir yangın riski oluştuğunu belirterek vatandaşlara ve kurumlara acil önlem çağrısında bulundu.

Yangın riskinin yalnızca anız yangınlarıyla sınırlı olmadığını belirten Öztürkmen, yol kenarları, boş araziler ve meralardaki kuru otların en küçük kıvılcımla büyük felaketlere yol açabileceğine dikkat çekti.

Vatandaşlara seslenen Öztürkmen, araçlardan atılan sigara izmaritleri ve cam atıkların yangınların başlıca nedenleri arasında yer aldığını belirterek anız yakımından kesinlikle kaçınılması gerektiğini söyledi. Açık alanlarda görülen en küçük dumanın dahi 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesini isteyen Öztürkmen, erken müdahalenin hayati önem taşıdığını kaydetti.

Yerel yönetimlere ve ilgili kurumlara da çağrıda bulunan Öztürkmen, yol kenarları, parklar ve boş arazilerdeki kurumuş otların temizlenmesini, itfaiye ekiplerinin riskli bölgelerde hazır bekletilmesini ve denetimlerin artırılmasını istedi.

ÖZTÜRKMEN: BİR KIVILCIM BÜYÜK FELAKETLERE YOL AÇABİLİR

Sıcak havayla birlikte tarlalardaki olası risklere değinen Öztürkmen, “Son günlerde ilimiz genelinde arpa hasadının tamamlanması ve açık alanlardaki aşırı sıcaklık artışları, çok ciddi bir yangın tehdidini beraberinde getirmiştir. Kavurucu sıcakların etkisiyle arazilerdeki otların hızla kuruması, Şanlıurfa’mızı adeta patlamaya hazır bir barut fıçısına çevirmiştir. Şu an karşı karşıya olduğumuz risk, sadece bilinçsizce yakılan anız yangınları ile sınırlı değildir; yol kenarlarında, boş arsalarda ve meralarda kuruyan otlar, en ufak bir kıvılcımla devasa felaketlere dönüşebilecek durumdadır. Bir Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve TEMA Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi olarak, hem kıymetli hemşerilerimizi duyarlı olmaya davet ediyor hem de ilgili tüm kurumlarımızı acil önlem almaya çağırıyorum.”

“VATANDAŞLARIMIZA VE ÜRETİCİLERİMİZE ÇAĞRI”

Öztürkmen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kıvılcım her şeyi yok edebilir. Doğayı, toprağı ve kendi geleceğimizi korumak için her bir bireyin en üst düzeyde sorumluluk hissetmesi gerekmektedir. Araçlardan yol kenarlarına atılan sigara izmaritleri ve mercek görevi gören cam şişeler, kuruyan otları saniyeler içinde tutuşturmaktadır. Lütfen bu konuda azami dikkat gösterilsin. Hasat sonrası kolaylık olsun diye yakılan anızlar, rüzgarın etkisiyle kontrol çıkmakta; komşu tarlaları, meyve bahçelerini ve yerleşim yerlerini küle çevirmektedir. Açık alanlarda, yol kenarlarında veya tarım arazilerinde görülen en ufak bir duman yerel ekiplere  derhal ihbar edilmelidir.”

Şanlıurfa’da anızdan daha büyük tehlike! Sıcak hava alarmı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.