Şanlıurfa'yı akın akın terk edip oralara gittiler!

Şanlıurfa’da 40 dereceyi aşan sıcaklıklar nedeniyle vatandaşlar hafta sonu Halfeti ve Bozova gibi serin bölgelere akın ederken, şehir merkezi adeta sessizliğe büründü.

Şanlıurfa'yı akın akın terk edip oralara gittiler!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa'da, termometrelerin 40 derecenin üzerine çıkmasıyla birlikte kent merkezinde adeta hayat durma noktasına geldi. Bunaltıcı yaz sıcaklarından kaçmak isteyen Şanlıurfalılar, hafta sonunu fırsat bilerek serin bölgelere akın etti.

ŞEHİR MERKEZİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Haziran ayı olmasına rağmen mevsim normallerinin üzerinde seyreden kavurucu sıcaklar, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmanın neredeyse imkânsız hale geldiği kentte, vatandaşlar çareyi şehirden uzaklaşmakta buldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren çevre ilçelere ve mesire alanlarına doğru yola çıkan vatandaşlar nedeniyle, Şanlıurfa'nın işlek cadde, sokak ve meydanları tamamen boş kaldı.

VATANDAŞLARIN KAÇIŞ ROTALARI: HALFETİ VE BOZOVA

Kent merkezindeki boğucu havadan nefes alamayacak hale gelen Şanlıurfa halkının en çok tercih ettiği rotalar Fırat Nehri kıyısındaki Halfeti ve Bozova ilçeleri oldu. Hafta sonunu serin bir ortamda geçirmek isteyen binlerce vatandaşın bu bölgelere yönelmesiyle, ilçelerde yoğunluk had safhaya ulaştı.

Yetkililer, sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceğini belirterek, vatandaşları özellikle öğle saatlerinde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor.

 

Şanlıurfa'yı akın akın terk edip oralara gittiler!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.