"Aşırıya kaçtım" dedi, yine Şanlıurfa'yı hedef aldı: Sözümün arkasındayım

Şanlıurfa halkına yönelik nefret söylemleri nedeniyle Adalet Bakanlığı’nca hakkında soruşturma başlatılan F.D., sosyal medyada gelen tepkilerin ardından geri adım attı. Yurt dışında yaşayan şüpheli, emniyetle görüştükten sonra videolarını sildiğini ve üslubunda aşırıya kaçtığını kabul etse de kente yönelik iddialarının arkasında durduğunu belirtti.

"Aşırıya kaçtım" dedi, yine Şanlıurfa'yı hedef aldı: Sözümün arkasındayım

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'nın aile yapısını, kadınlarını ve erkeklerini hedef alan, kız çocuklarının sömürüldüğünü öne sürerek "Bu şehri komple yakmak istiyorum" ifadelerini kullanan F.D. isimli kadın, sosyal medyada yükselen tepkilerin ardından yeni bir açıklama yaptı. Hakkında adli süreç başlatılan ve yurt dışında olduğu belirtilen F.D., tepki çeken videolarını sildiğini ancak iddialarının arkasında durduğunu belirtti.

“VİDEOLARI KALDIRMIŞTIM”

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla emniyet güçleriyle görüştüğünü ve videoları kaldırdığını duyuran F.D., eleştiri hakkını savunarak şu ifadeleri kullandı:

"Videoları kaldırdım çünkü sabah İl Emniyet Müdürlüğü'nden arandım. Çok kibar bir şekilde beni ifadeye çağırdılar. İl Emniyet Müdürlüğü aramadan önce de videoları kaldırmıştım. Bazı cümlelerimin gerçekten de sınır ihlali olduğunun farkındayım. Videoyu kaldırıp tekrardan yeniden düzenleyeceğim ama bu benim eleştiri hakkımı kesinlikle ortadan kaldırmaz. Beş yıldır zaten yurt dışındayım ama yaptığım sınır ihlallerinin farkındayım. Bütün Urfa'yı bu şekilde yerle bir etmemem, en azından o 'lanet' kelimesini kullanmamam gerekiyordu."

“SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM”

Söylemlerinde aşırıya kaçtığını kabul etmesine rağmen kentteki aile yapısına yönelik eleştirilerini sürdüren F.D., kentin zihniyet olarak değişmesi gerektiğini öne sürdü. Şanlıurfa'yı "Afganistan" benzetmesiyle nitelendirmeye devam eden F.D., sözlerine şöyle devam etti:

"Sözümün arkasındayım; Urfa'nın kesinlikle değişmesi lazım. Zihniyet olarak kız çocuklarına çok kötü davranıyorlar, bir köle gibi görüyorlar. Susturuluyor ve gizleniyor. Dün akşam maruz kaldığım baskılar gibi sabaha kadar tehdit mesajları susmadı. Şikayet eden profillerin hepsi Urfa erkeği, çünkü bunun duyulmasını istemiyorlar. Orasını bir Afganistan gibi düşünebilirsiniz. Tüm Urfa demiyorum ama çoğunluğu kız çocuklarına bu şekilde davranıyor. Kız çocuğunu evde temizlik yapan, üreyen bir eşya gibi görüyorlar. Telefon kullanmasına, dışarı çıkmasına izin vermiyorlar. İllaki istisnalar vardır ama benim gördüğüm, yetiştiğim ortam çoğunlukla böyle. Urfalı bir birey olmasaydım bunları söylemezdim."

ADALET BAKANLIĞI DEVREYE GİRMİŞTİ

Skandal açıklamaların sosyal medyada yayılmasının ardından Adalet Bakanlığı konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını bildirmişti. Yurt dışında ikamet ettiği tespit edilen şüpheli F.D. hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 216. maddesi uyarınca "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan adli sürecin devam ettiği öğrenildi.

 

 

"Aşırıya kaçtım" dedi, yine Şanlıurfa'yı hedef aldı: Sözümün arkasındayım
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.