Fon soruşturması: Şanlıurfalı iş insanı hakkında yakalama kararı!

Fon soruşturması kapsamında, Şanlıurfalı iş insanı Cengiz Avcı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Fon soruşturması: Şanlıurfalı iş insanı hakkında yakalama kararı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

İSTANBUL- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen sermaye piyasası soruşturması kapsamında, sermaye piyasalarında yüksek hacimli işlemler gerçekleştirdiği ileri sürülen Cengiz Avcı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen sermaye piyasası soruşturması kapsamında, sermaye piyasalarında yüksek hacimli işlemler gerçekleştirdiği ileri sürülen Cengiz Avcı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Avcı’nın özellikle Odine Solutions Teknoloji Ticaret ve Sanayi A.Ş. (ODINE) paylarında gerçekleştirdiği alım-satım işlemlerinin soruşturma kapsamında incelemeye alındı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu kayıtlarında da Avcı adına ODINE paylarına ilişkin çok sayıda işlem bildirimi bulundu.

Avcı’nın son bir yıllık dönemde ODINE paylarındaki işlemlerinden yaklaşık 15 milyar TL kazanç sağladığının tespit edildiği, bu tutarın yaklaşık 12 milyar TL’lik bölümünün aynı dönem içerisinde nakde çevrilerek sermaye piyasasından çıkarıldığı belirlendi. Avcı’nın söz konusu işlemlerin ardından yurt dışına çıktığı ve halen yurt dışında bulunduğunun belirlendiği öğrenildi.

MAL VARLIKLARINA TEDBİR

Soruşturma kapsamında Cengiz Avcı’nın mal varlıklarına yönelik de tedbir kararı uygulandığı belirtildi. Bu kapsamda banka hesapları, taşınır ve taşınmaz malları ile tespit edilen diğer mal varlığı değerleri hakkında el koyma tedbiri uygulandığı ve hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Öte yandan Şanlıurfalı olan Cengiz Avcı, aynı zamanda Şanlıurfa'da bulunan Nevali otelin sahibi. 

Fon soruşturması: Şanlıurfalı iş insanı hakkında yakalama kararı!
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.