Reklam Alanı

KUDÜS İSLAMINDIR

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

“Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir”. İsrâ Suresi 1.

Yüce Rabbimiz İsra suresinde de belirttiği üzere çevresini ve mescidini mübarek kılmış ve bu hususta islam ümmetine yetki ve sorumluluk vermiştir. Zira hitap son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)’e dir. Buradan şunu açık ve net olarak anlıyoruz ki üç dinin temsilcileri de orada olmakla birlikte yüce Rabbimiz yetki ve sınırların kimde olacağına dair açık bir kapı bırakmamıştır. Zira tüm dinlerin ve insanlık tarihi boyunca yeryüzünde vahyin temsilciliğini yapan tüm peygamberlerin sonuncusu ve en kapsamlısı hüküm ve hikmet rehberi Hz. Muhammed (s.a.v) dir. Hz. Peygamberden sonra da adalet, kapsayıcılık ve uluslararası temsiliyet birikimi İslam’ın ve Müslümanlarındır. Kudüs, Hz. Ömer döneminde fethedildikten sonra zaman zaman çeşitli badireler atlatsa da; İslam medeniyetinin yönetim ve idaresi mükemmel bir şekilde görevlerini ifa etmişlerdir.  Bu hususta birçok örnek mevcuttur. 

Örneğin, Osmanlı döneminde, Mescid-i Aksa’da içerisine zeytinyağı koymak için bir kuyu yapıldı. Ve yaklaşık 450 yıl boyunca -1990’ların sonuna kadar- Kudüs’ü ziyarete gelenler bu kuyuya yağlar getirdi.  Getirilen zeytinyağları bu kuyunun içerisinde mescidin kandillerini aydınlatmak üzere biriktirildi. Öte yandan “zeytinyağını” bir metafor olarak da düşünebiliriz. Kudüs’ün sokaklarında koşturan çocukların yüzündeki bir gülümseme, sabah akşam demeden Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Müslümanların sırtını sıvazlayan bir el, yürekten edilen bir dua veya oradaki umut ve mutluluk kandillerini yakmak için gücünüz nispetince yaptığınız herhangi bir şey sizin göndereceğiniz zeytinyağı olabilir.

  Nitekim bunu Hz. Peygamber (s.a.v)’in hadisi şeriflerinde de görmek mümkündür.

Ebû Ümâme (r.a.) Hz. Peygamber’in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:

“Ümmetimden bir topluluk daima hak üzere olacak ve düşmanlarına kesin bir şekilde üstün gelecektir. Allah’ın emri gelinceye dek şiddetli geçim sıkıntısına düşmeleri durumu hariç, muhalefet edenlerin muhalefeti onlara zarar vermeyecektir.

“Yâ Rasûlallah! Onlar nerededirler?” dediler.

O: “Onlar, Beyt-i Makdis’te ve Beyt-i Makdis’in etrafındadırlar” buyurdu.

Şayet Kudüs’ün yetkisi Hristiyanlara ve Siyonizme verilmiş olsaydı; işte şu anda gördüğümüz ve şahit olduğumuz Katil İsrail ve haçlı birlikteliğinin bugün olduğu gibi tarih boyunca yakıp yıktığını ve katliamlar işlediklerine şahit olacaktık.

 “Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir”. İsrâ Suresi 1.

KUDÜS İSLAMINDIR
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.