Urfa’da saldırıya uğrayan meslektaşları için yürüdüler

Akçakale'de, geçtiğimiz günlerde Şehit Astsubay Halil Kanat Lisesi'nde okul müdürü Aziz Tur'a yapılan saldırıyı kınamak ve eğitimcilerin sesini kamuoyuna duyurmak amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

Urfa’da saldırıya uğrayan meslektaşları için yürüdüler

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde geçtiğimiz günlerde Şehit Astsubay Halil Kanat Lisesi'nde okul müdürü Aziz Tur'a yapılan saldırıyı kınamak ve eğitimcilerin sesini kamuoyuna duyurmak amacıyla Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) öncülüğünde yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

Yürüyüş, Akçakale Şehit Astsubay Halil Kanat Lisesi önünden Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde son buldu.

Açıklamaya sendika temsilcileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan açıklamayı grup adına Eğitim Bir Sen Akçakale İlçe Temsilcisi Halil Tokmak yaptı.

Cuma günü yaşanan bu tatsız hadiselerin tekrar yaşanmaması için Tokmak, yetkililere eğitimcilere karşı daha hassasiyet içerisinde davranması gerektiğini belirtti.

Tokmak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“AZİZ TUR HOCAMIZIN CANINA KASTETMİŞLERDİR”

“Bugün buraya, cuma günü Şehit Astsubay Halil Kanat Anadolu Lisesi'nde yaşanan şiddet olayını ve faillerini kınamak, şiddete uğrayan meslektaşımızın yanında olduğumuzu belirtmek ve şiddet olaylarının son bulması, okulların ve eğitim çalışanlarının güvenliğinin sağlanması adına hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunmak için toplanmış bulunmaktayız. Ne hazindir ki öğretmenler gününe yaklaştığımız bu günlerde meslektaşlarımıza saldırılara her geçen gün bir yenisi daha eklenmektedir. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığına her alanda kasteden hadsizler, eğitim öğretim zilinin çalmasıyla inlerinden çıkmış, geçtiğimiz cuma günü Halil Kanat Anadolu Lisesi müdürü sayın Aziz Tur hocamızın canına kastetmişlerdir.”

 

“MİLLİ EĞİTİM BAKANI SAYIN YUSUF TEKİN'E SESLENİYORUZ!”

“Buradan bütün eğitim sendikalarımızla birlikte siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'e sesleniyoruz! Öğretmenlerimize biçilen önlükler, itibarımız ve can güvenliğimiz teminat altına alınmadığı sürece maalesef kefenimiz olacak. Aklı esenin, canı sıkılanın, kafası bozulanın gelip stresini atacağı/çatacağı yer okul ve eğitimci değildir. Öğretmene şiddetin olağanlaşması ürkütüyor. Acilen caydırıcı önlem alınmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı bu tip olayları kınama ile yetinmemeli, inisiyatif almalı, 24 Kasım'da yasal düzenleme gelmelidir.”

“YARGI SÜRECİNİN YAKINDAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“Türkiye Yüzyılı hedeflerinin görüşüldüğü bu günlerde artık bu tür ilkel söylem ve eylemlerle ülkemizin gündeme gelmemesi gerekir. Eğitimde daha güzel işler yaparak, çalışmalar sergileyerek gündem olmalıyız. Tam da eğitimin tartışıldığı, sorun ve çözümlerin ifade edilmeye çalışıldığı bir dönemde bu olayın gerçekleşmesi ilçemize yapılan en büyük kötülüktür. Saldırıya uğrayan arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin yargı sürecinin yakından takipçileri olacağımızdan öğretmen arkadaşlarımızın asla şüphesi olmasın. Öğretmene ve tüm eğitim çalışanlarına uygulanan şiddetin her türlüsünü kınıyoruz.” 

Yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüş sona erdi.

 

 

Urfa’da saldırıya uğrayan meslektaşları için yürüdüler

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.