HEDEP’ten “Kobani Günü” için açıklama

Şanlıurfa HEDEP İl Teşkilatı, 1 Kasım Dünya Kobani Günü’ne ilişkin basın açıklaması yaptı.

HEDEP’ten “Kobani Günü” için açıklama

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, (HEDEP) Şanlıurfa İl Teşkilatı, 1 Kasım Dünya Kobani Günü’ne ilişkin Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açılaması yaptı.

Düzenlenen basın açıklamasına HEDEP temsilcileri ve meclis üyeleri katıldı. 

Yapılan açıklamada, Kobani’de Kürt kadınlarının ve gençlerinin gösterdiği direnişin IŞİD’in fiziksel sonunu getirdiği belirtilerek, “2014 yılında Kobani'de yaşananlar özgürlükle barbarlığın, karanlıkla aydınlığın, demokrasiyle despotizmin kaçınılmaz hesaplaşmasıydı. O gün IŞİD şahsında barbarlık, karanlık, despotizm yenilgiye uğratıldı. "Kobanê direnişi IŞİD'in fiziksel olarak sonunu getirdi. Dünya halkları; Kürt kadınları ve gençlerinin yaşamları pahasına sergiledikleri bu direnişe, insani değerlere olan bağlılığa ve adanmışlığa anı anına tanıklık etti. Kobanê halkı direnişiyle tarihin akışını değiştirdi. Bizler de 9'uncu yıldönümünde IŞİD karanlığını yırtan, geleceği aydınlatan direniş meşalesini, dünya halklarının dayanışma ruhunu selamlıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

“IŞİD HALEN VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR”

Açıklamanın devamında IŞİD zihniyetinin bugün hala devam ettiğini ifade eden HEDEP teşkilatı, şu ifadelere yer verdi:

“O gün IŞİD şahsında barbarlık, karanlık, yenilgiye uğratıldı. Ancak bugün IŞİD'in karanlık zihniyeti halen varlığını sürdürüyor. Bu tarihsel mücadele sonuçlanmış değildir. IŞİD karanlığı bulduğu her fırsatta özgürlük düşüncesine, onu var edenlere saldırıyor. Bu zihniyet, bugün farklı görüntülerle temel insani değerleri hedef alıyor. Ortadoğu'da barış, eşitlik ve demokrasi mücadelesi veren, 'Kobanê düştü düşecek' diyenlerin sevincini kursağında bırakan devrimcilere karşı bugün her türlü etik ve ahlak dışı araç ile saldırılmaktadır" Kobanê, dünyanın her köşesinde, IŞİD vahşetine ve saldırganlığına karşı bir sembol haline gelmiştir. Kobanê ile dayanışmayı büyütmek, Irak ve Suriye'de bu saldırganlığın önünün alınması ve püskürtülmesi için önemli bir duygu ve fikir birliğinin yaratılmasına yol açacaktır. İnanıyoruz ki, Kobanê'de direnenler ve onlarla dayanışma içinde olanlar kazanacaktır 

1 Kasım Dünya Kobanê Günü kutlu olsun

1'ê Mijdarê Roja Kobanî ya Cîhanê pîroz be!”

HEDEP’ten “Kobani Günü” için açıklama

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.