Urfa'da ilk kez yapıldı!

Şanlıurfa'da, ilk defa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tıbbi Aromatik Parkı tamamlandı. 80 bin metrekare alan üzerine kurulan parka binlerce tıbbi aromatik bitki dikildi. Park, renk cümbüşü ve doğal kokularla Şanlıurfalıların nefes alacağı yeni bir alan oldu.

Urfa'da ilk kez yapıldı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün “Daha Yeşil Bir Şanlıurfa” hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kentte ilk kez yapılan GAP Sukay Tıbbi Aromatik Parkında çalışmasını tamamladı. 

Bilim merkezi, Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü ve GAP SUKAY tesislerinin yer aldığı bölgede 80 bin metrekarelik alanda başlatılan devasa park çalışmasıyla kente yeni bir yeşil alan daha kazandırıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal ve meclis üyeleri ile birlikte GAP Sukay Tıbbi Aromatik Parkında incelemelerde bulundu.

 Çim seriminin tamamlandığı park, vatandaşların daha rahat nefes alabilecekleri bir alan oldu.

Kente yeni bir yeşil alan daha kazandırdıklarını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanımız Mehmet Moğal ile birlikte kente kazandırdığımız GAP Sukay Tıbbi Aromatik Parkında incelemelerde bulunduk. Parkımızın bir kısmında aromatik ürünler yer alıyor. 80 bin metrekarelik alanda diğer kısımda peyzaj, yürüyüş yolları, oyun alanları ve bisiklet yolları yer alıyor. Parktaki çalışmaların sonuna geldik. Çok güzel bir parkı Şanlıurfa’mıza kazandırdık. Buradaki çalışmalarımız kısa bir süre önce başladı ve en kısa zamanda açılışını yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız’’ diye konuştu.

Zemin hazırlama ve çevre düzenlemesiyle tamamlanan parkta ağaç dikimi yapıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi fidanlıklarında yetiştirilen 15 bin tıbbi aromatik bitki, her mevsim yeşil ve iğne yapraklı formda bulunan 195 ibreli ağaç, 1575 çalı grubu, 910 yapraklı ağaç ve mevsimlik çiçekler de toprakla buluşturuldu. Vatandaşların spor yapabilecekleri kauçuk zeminli yürüyüş yollarının tamamlandığı parkta kamelya ve sosyal donatılar yerleştirildi.

Urfa'da ilk kez yapıldı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.