Garibanın çekirdek keyfi de lüks oldu! Fiyatlar tavan yaptı

Şanlıurfa’da özellikle kış aylarında tüketilen yöresel kuruyemişler şimdiden vitrindeki yerini aldı. Kuru üzüm, kuru incir, kesme, bastık tatlısı, badem ve fıstık gibi ürünler vatandaşların ilgisini çekse de kuruyemiş ürünlerinin fiyatları bu yıl önceki seneye göre bir hayli artış gösterdi. Özellikle çekirdek gibi daha uygun olan ve vatandaşların ilgi gösterdiği ürünlerde, fiyatlar iki katına çıkmış durumda.

Garibanın çekirdek keyfi de lüks oldu! Fiyatlar tavan yaptı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da kış ayının yaklaşmasıyla beraber evde geçirilen zamanın artması kuruyemiş tüketimini artırıyor. Ancak bu yıl vatandaşlar artan fiyatlardan dolayı çerez almakta güçlük çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda en çok rağbet gören kuru üzüm, kuru incir, kesme, bastık, fıstık badem gibi ürünlerin fiyatı uçarken, kavrulmuş mısır, çekirdek gibi vatandaşların daha uygun fiyata aldığı ürünlerde de rakamlar iki katına çıkmış durumda.

Şanlıurfa’da tarihi çarşılar bölgesinde kilosu 80 liradan başlayan kuruyemişler, 500 liraya kadar çıkıyor. Vatandaşlar önceki yıllardaki gibi kilolarca değil artık bütçelerine göre da az miktarlarda bu ürünleri alıyorlar. Kent merkezindeki kuruyemişçiler, fiyatların yüksek olmasının satışları önemli ölçüde azalttığını düşünüyor.

Gazete İpekyol’a konuşan çarşı esnaflarından Mehmet Arslan, fiyatların yüksek olmasından dolayı satış yapamadıklarını belirterek kış mevsiminin iyice gelmesiyle satışların biraz daha yükseleceğini ifade etti.

ARSLAN: FİYATLAR TUZLU

Arslan, fiyatlarda düşüş beklemediğini, fiyatların bu şekilde devam edeceğini ifade ederek, “Burada geçimimizi yapmaya çalışıyoruz ama yüksek fiyatlar hem bizi hem de vatandaşları zorluyor. Fiyatlar bir sene içinde tavan yaptı sadece vatandaşın değil bizimde alım gücümüz düştü” dedi. 

“Fiyatlar tuzlu, geçen sene satışını yaptığımız ürünlerden bazılarını getiremedik bu sene” diyen Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü biz de alamıyoruz. Çekirdekler 100 TL’den başlayıp 200 TL’ye kadar çıkıyor, üzümler yine aynı şekilde 100 ile 200 TL arası değişmekte. Urfa fıstığı alınamıyor bu yıl zaten fiyatı şu anda 350 TL ile 450 TL arasında değişiklik gösteriyor.” 

Çarşı esnafı fiyatların yüksek olmasına rağmen kış mevsiminin gelmesiyle beraber işlerin biraz olsun açılacağını düşünüyor.

Garibanın çekirdek keyfi de lüks oldu! Fiyatlar tavan yaptı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.