Şanlıurfa’daki imara açılan tarım arazisi Meclis’i karıştırdı! Bu kez AK Partili üyeler karşı karşıya geldi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında Birecik’teki imara açılan tarım arazisiyle ilgili rapor AK Partili Meclis üyeleri arasında fikir ayrılığına sebep oldu. Karar oylanırken, Birecikli AK Partili meclis üyeleri toplantıyı terk ederek oylamaya katılmadı. Karar, AK Parti ve DEM Parti üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Şanlıurfa’daki imara açılan tarım arazisi Meclis’i karıştırdı!   Bu kez AK Partili üyeler karşı karşıya geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci birleşimi gerçekleşti.

Toplantı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu  başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlendi. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Toplantıda, İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 15 rapor görüşüldü.  

Görüşülen raporlardan “Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 18.08.2023 tarih 356 sayalı kararı ile ilimiz Birecik ilçesi Mezra Mahallesi sınırlarında hazırlanmış 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına yapılan itirazın reddi kararının yeniden değerlendirilmesi” kararı AK Partili Meclis üyeleri arasında fikir ayrılığına sebep oldu.

KOMİSYONA İADE EDİLMESİNİ TALEP ETTİLER

Birecikli AK Partili Meclis Üyesi Kamil Nazım Kankılıç, söz konusu kararı komisyona iade edilmesini talep ederek, "Bu konu Birecik için ciddi bir konu. O noktada müzakerenin sağlıklı olması için komisyon kararını ve dosyasının geri çekilip iyi bir araştırmaya tabi tutulmasını teklif ediyoruz. Biz Birecikli meclis üyeleri olarak. O noktada daha sağlıklı karar alınabilmesi için komisyona iadesini teklif ediyoruz." dedi.

AK PARTİ GRUBU OYLANMASINI TALEP ETTİ

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk ise, "AK Parti grubu olarak biz bu konunun bu şekilde arkadaşlarımızın oylamasına talep ediyoruz. Arkadaşlarımızın fikirlerini saygıyla karşılıyoruz." dedi.

BAŞKAN ŞEYHANLIOĞLU: ÇOCUKLARIMIZA İHANET ETMİŞ OLURUZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu ise, "Biz bu kararı geçirirsek eğer burada yapılaşma olacak ve Dünyanın en verimli toprakları üzerinde bina olacak. Biz bunu AK Parti grubu olarak komisyonda tartıştık, Meclis'te tartışıyoruz. Buna evet dersen kendi neslimize çocuklarımıza ihanet etmiş oluruz." dedi.

TOPLANTIYI TERK ETTİLER

Oylama sonucunda, karar AK Parti ve DEM Parti meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Karar oylanırken, Birecikli AK Partili meclis üyeleri  toplantıyı terk ederek oylamaya katılmadı. Karar oylandıktan sonra toplantıya geri döndüler.

 

 

Şanlıurfa’daki imara açılan tarım arazisi Meclis’i karıştırdı! Bu kez AK Partili üyeler karşı karşıya geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.