Diyarbakır'da gazeteciye saldırı! GGC'den kınama

Diyarbakır'da Rudaw Temsilcisi Maşallah Dekak, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ziyareti sırasında saldırıya uğradı. Cuma namazını beklerken Dekak, ismi belirsiz bir saldırganın sözlü ve fiziksel saldırısına maruz kaldı.

Diyarbakır'da gazeteciye saldırı! GGC'den kınama

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Rudaw Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Diyarbakır ziyaretini takip ettiği sırada saldırıya uğradı. Cuma Namazı için Ulucami’ye gelen Babacan’ı bekleyen gazetecilerden Dekak, ismi öğrenilemeyen bir kişinin önce sözlü sonrada fiziki saldırısına uğradı.

Saldırganın "Burası Türkiye Cumhuriyeti, akıllı olun!" diye bağırdığını belirten Dekak, çevredekilerin müdahalesiyle saldırganın uzaklaştırıldığını ifade etti. Saldırının tesadüf olmadığını savunan Dekak, 10'dan fazla gazetecinin bulunduğu bir yerde basına yönelik saldırının kabul edilemez olduğunu vurguladı ve saldırgan hakkında şikayetçi olacağını açıkladı.

Olayın ardından Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Felat Bozarslan, Dekak'a destek vermek üzere bölgeye gitti. Bozarslan, gazetecilere yapılan saldırıları kınayarak, "Diyarbakır'da Rudaw TV Temsilcisi, meslektaşımız Maşallah Dekak'a yapılan saldırı girişimini şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı, halkın haber alma özgürlüğünü hedef almaktadır. Dekak'ın sağlık durumu iyi olsa da, bu saldırıyı kabul etmiyoruz" dedi.

Bozarslan ayrıca, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak olayın takipçisi olacaklarını ve saldırıyı gerçekleştiren kişinin adalete teslim edilmesi çağrısında bulunarak, basın mensuplarının güvenliğinin sağlanması için toplumun desteğini beklediklerini ifade etti.

Diyarbakır'da gazeteciye saldırı! GGC'den kınama

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.