Şanlıurfa’da 750 bin öğrencinin tatlı heyecanı

Şanlıurfa’da, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle yaklaşık 750 bin öğrenci karne aldı. Karne dağıtım törenine katılan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Şanlıurfa'da eğitim yatırımları adı altında pırlanta bir yıl yaşıyoruz” dedi.

Şanlıurfa’da 750 bin öğrencinin tatlı heyecanı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak 2023-2024 eğitim- öğretim yılı birinci dönem kapanış programı kapsamında Haliliye Ortaokulu’nda öğrencilere karne dağıttı.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı birinci dönemi bugün sona erdi.

 Şanlıurfa’da ilk dönemin sona ermesiyle okullarda eğitim gören 746 bin 748 öğrence karne heyecanı yaşadı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ilk dönem kapanış programı kapsamında Haliliye Ortaokulu’nu ziyaret etti. 

Burada programa Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 Öğrencilerle bir araya gelen Vali Şıldak, çocuklarla sohbet etti, karnelerini dağıttı.

“3 AY GİBİ BİR SÜREDE OKULLAŞMA ORANIMIZI YÜZDE 80’NİN ÜZERİNE TAŞIMIŞ BULUNUYORUZ”

 Karne dağıtım programda konuşan Şanlıurfa Valisi Şıldak, “2023- 2024 eğitim öğretiminin ilk döneminin sona erdiği bugün, ilimizde de 2 bin 550 okulumuzda, 747 bin çocuğumuzu tatile uğurluyoruz. 32 bin öğretmenimizin canla başla, emek vererek onları yarınlara hazırlamak adına yaptıkları çalışmalar ilk dönemde sona erdi. Bütün eğitim kadromuza, öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize ve velilerimize eğitime verdikleri üstün destek ve gayret dolayısıyla teşekkür ediyorum.  Bütün öğrencilerimize başarılarının ikinci dönemde de artarak devam etmesini temenni ediyorum. Çocuklarımızı tatile uğurlarken bazı hususları da belirtmek istiyorum. İlimizde taşımalı olarak 88 bin öğrencimiz, okul öncesi öğretimde de 60 bin öğrencimiz eğitim görürken, şu anda yaptığımız çalışmalarla okul öncesi eğitimde öğrenci sayımızı 66 bine çıkardık. 3 ay gibi bir sürede okullaşma oranımızı yüzde 80’nin üzerine taşımış bulunuyoruz. Yine pansiyonlardaki doluluk oranlarımızı yüzde 14’lük bir artışla yüzde 70’lerin üzerine getirdik.” dedi.

“150’NİN ÜZERİNDE OKULUMUZUN BİR SONRAKİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIRLANIYOR”

 “Şanlıurfa'da eğitim yatırımları adı altında pırlanta bir yıl yaşıyoruz” diyen Vali Şıldak sözlerine şöyle devam etti:

“Rekor seviyede okul inşaatımız devam ediyor. Şanlıurfa'da yeni okul yapımlarına verilen destekle milli eğitim bakanlığı bütçemizden 133 okul inşaatımızın yapımı devam ediyor. Bunlara inşallah önümüzdeki bir ay içinde 20 okulumuzu daha ekleyerek 150’nin üzerinde okulumuzun bir sonraki eğitim öğretim yılına hazırlanmasını, çocuklarımızın hizmetine girmesini sağlamış olacağız. Bu konuda ilimizde gerçekten eğitim seferberliği sürdürüyoruz.  BİGEP adıyla Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesinin ilimizdeki uygulamasıyla birlikte bütün aktörlerin eğitime olan desteği hat safhaya ulaşmıştır. Bu çalışmaya verdiği destek ve proje ortağımız olan Büyükşehir Belediyemizi de tebrik ediyorum. İkinci dönemde bu tempoyu daha da yükseleceğiz. Milli eğitim bakanımız da Şanlıurfa’mızın en büyük destekçisi oluyor, gerek yatırımlar, gerek diğer eğitim eksikliklerin giderilmesi konusunda gerçekten hummalı bir çalışma var. Bu çalışma temposuyla devam ederse, eğitimdeki mesafemizi katledeceğiz. Katlayarak başarımızın arttığını göreceğiz.  Şanlıurfa’nın eğitim standartlarını çok iyi seviyeye getirmek için azimle çalışmaya devam edeceğiz.  Bütün çocuklarımıza huzur içinde güvenli ortamda sağladığımız eğitim öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Çocuklarımıza öğretmenlerimize hayırlı tatiller diliyorum”.

 

Şanlıurfa’da 750 bin öğrencinin tatlı heyecanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.