AK Parti İl Başkanlığı önünde eylem! Akçakale'de kulislere yansıyan isme itiraz var

Şanlıurfa’da yerel seçimler yaklaşırken AK Parti’de ilçe belediye başkan adayları için isimler netleşmeye başladı. Akçakale’de Abdulhakim Ayhan isminin kulislerde geçmesi üzerine, Akçakale’de bulunan kanaat önderleri, partililer, muhtarlar ve meclis üyerinin katılımı ile AK Parti il binası önünde toplanarak basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada Ayhan’ın aday gösterilmemesi çağrısı yapıldı.

AK Parti İl Başkanlığı önünde eylem! Akçakale'de kulislere yansıyan isme itiraz var

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken AK Parti ilçe belediye başkan adayları netleşmeye başladı. Kulis haberlerinde yer alan bilgilere göre Şanlıurfa’da ilçe belediye başkan adaylarının isimleri kesin olmamakla beraber açıklanmıştı. 

Akçakale’de Abdulhakim Ayhan isminin kulislerde geçmesi üzerine, Akçakale’de bulunan kanaat önderleri, partililer, muhtarlar ve meclis üyerinin katılımı ile AK Parti il binası önünde toplanarak basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını grup adına AK Parti Akçakale İlçe Başkan Yardımcısı İsa Yapma okudu.

YAPMA: CUMHUR İTTİFFAKINA İHANET 

Abdülhakim Ayhan’ın cumhur ittifakına ihanet ettiğini belirten Yapma, şu ifadeleri kullandı :

"2019 Belediye seçimlerinde birçok kanaat önderimizin ikaz etmesine rağmen, Eski Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Ak Partiden istifa edip Saadet Partisi, HDP, Iyi Parti, CHP ittifaklarından aday olmuştur. Buralardan aldığı oy bellidir. Bu Cumhur ittifakına karşı bir ihanettir. Bunu kabullenemiyoruz.

Sayın Vekil, Hikmet Başak bütün bunları bilmesine rağmen, Eski Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan aday gösterilmediği takdirde, istifa ile Ak Partiyi tehdit etmesi çok çok manidardır. Cumhurbaşkanımız ne takdir ederse, emrindeyiz.”

“ADAYLIĞINI KABUL ETMİYORUZ”

Basında çıkan haberlere göre Abdülhakim Ayhan’ın aday olduğunu ifade eden Yapma, “Şanlıurfa Büyükşehir il meclis üyeleri, Akçakale ilçe meclis üyeleri ve AK parti ilçe yönetim kurulu Üyeleri olarak, Akçakale Ak Parti Belediye Başkanlığı için dün sosyal medya da ilçemizin aday olarak belirtildiği söylenen Abdülhakim Ayhan'ın, ilçemize geçmiş dönemlerde hiç bir hizmet sağlamayıp toplumsal gerginliğe neden olan ve ilçe de yaptıkları usulsüzlükler ve yolsuzluklardan kaynaklı kendisinin adaylığını hiç bir şekilde kabul etmiyoruz. 

Abdülhakim Ayhan, ilçemize belediye başkanlığı yaptığı dönemde hiçbir hizmet sağlamamış, ilçeyi bir çöplüğe çevirmiş, geçmiş dönemlerde partimizin karsısında çalışmış ve toplumsal gerginliğe neden olan olaylara imza atmıştır. İlçemiz Akçakale'nin hak ettiği hizmetler görmesi ve toplumsal huzurun sağlamaması için Abdülhakim Ayhan'ın aday gösterilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 

TOPLU İSTİFA 

“sayın il ve ilçe başkanlığımızın, ilçemizin menfaatleri doğrultusunda bir karar almaya davet ediyoruz.” diyen Yapma sözlerine şöyle devam etti:

“Bizler il ve ilçe belediye meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri olarak geçmiş dönemlerde genel seçim ve yerel seçimlerde Sn. Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'nin yanında olduğumuzu sandıklarımız ile gösterdik. Bu nedenle, Abdülhakim AYHAN'ın aday gösterilmesi durumunda istifa ediyoruz."

AK Parti İl Başkanlığı önünde eylem! Akçakale'de kulislere yansıyan isme itiraz var

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.