Tartışmalı pasaj yıkıldı! İşte esnafın alanla ilgili beklentisi

ÖZEL HABER|Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılması projesi kapsamında Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nın yıkılmasını bölgedeki esnaf olumlu karşılarken alana yapılacak düzenlemede esnafın otopark gibi ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurulmasını istiyor.

Tartışmalı pasaj yıkıldı! İşte esnafın alanla ilgili beklentisi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tarihi yapılarını gün yüzüne çıkarma projesi kapsamında kamulaştırma kararı verilen ve yıkımı 3 yıldır yılan hikayesine dönen "Özdiker Kuyumcular Çarşısı"nın dün akşam yıkımına başladı. 

Tartışmaların odağındaki çarşının büyük bir bölümü iş makineleriyle yıkıldı. 

Bölgedeki esnaf, söz konusu çarşının yerinde hayata geçirilecek projede esnafın ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurulmasını istiyor. 

Gazete İpekyol’un görüşlerini sorduğu esnaftan Recep Çelik, alanın sadece park bahçe yapılmasının esnafın hayrına olacağını düşünmediğini dile getirdi. 

“Buranın yıkılması, tarihi hanları ortaya çıkardı, çarşının önü biraz açılmış oldu” diyen Çelik, “Ama bana göre yıkılması iyi olmadı çünkü yerine yapılacak olumlu bir şey olduğunu düşünmüyorum” ifadesini kullandı. 

AYNALI: ESNAFIN İHTİYACI UNUTULMASIN

Bölge esnafından Coşkun Aynalı, yıkım kararıyla pasajdaki esnafın bazıların mağdur edildiğini ileri sürerek, şunları söyledi:

“Belediye yıkım kararını uygun görmüşse demek ki yıkımı lazım olan bir şeymiş. 120 esnafın olduğu bu pasajda, esnaf ve aileleriyle beraber neredeyse 2 bin kişi ekmek yiyordu. Pasajın yıkılmasından dolayı mağdur olan esnaf mutlaka vardır. Belediye mağduriyetlerini giderdi mi, gidermedi mi bilmiyorum ama neticede yıkılması daha uygun görülmüş. 

Diğer yandan pasajın yıkılması iyi oldu. Tarihi Gümrük Hanı’nın önü, çarşının önü açılmış oldu ama önemli olan buraya çarşının ihtiyacı olan bir şeyler yapılması. Yıkılan pasaj yerine yeşil alan yani park yapılacağı söyleniyor. Benim esnaf olarak görüşüm, yıkılan pasajın yerine çarşının ihtiyacı olan bir şey yapılması. Mesela çarşının bir otoparka ihtiyacı var. Özdiker Pasajı’nın altında zaten bodrum var, orayı biraz daha derinleştirip yerine bir otopark ve üstüne yeşil alan yapılabilir.”

Çarşıya gelenlerin arabalarını bırakacakları yer bulamadığını belirten Çelik, “Arabasına yer bulamayan vatandaşlar da çarşıya gelmekten vazgeçiyor. Bana göre buraya bir otopark yapılırsa ekonomik açıdan ve çarşının canlılığı açısından çok daha iyi olur” ifadelerini kullandı.

Pasaj karşısında bulunan bir başka esnaf olan Neslihan Basan da pasajın yıkılmasının kendi açılarından iyi olduğunu, tarihi hanların görsel açıdan ortaya çıkarttığını ancak yıkılan pasajda esnaflık yapan arkadaşların zor duruma düştüğünü ifade etti. 

 

Tartışmalı pasaj yıkıldı! İşte esnafın alanla ilgili beklentisi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.