Şanlıurfa'da sağlık çalışanlarına farkındalık eğitimi

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından il genelindeki kamu hastaneleri, 112 Komuta Kontrol Merkezi ve tüm Acil Sağlık Hizmetleri istasyon personellerine yönelik Tıbbi KBRN farkındalık eğitimi düzenlendi.

Şanlıurfa'da sağlık çalışanlarına farkındalık eğitimi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Şanlıurfa’da 2 grup halinde gerçekleştirilen eğitime toplam 300 personel katıldı. 

Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehlikeler konusunda farkındalığın artırılması ve basit kişisel korunma bilgi ve becerilerinin kazandırılması amaçlanan eğitimde, KBRN olaylarına veya tehditlerine yönelik alınacak tedbirler de ele alındı.

Eğitim programının amacı, halen dünya genelinde devam eden KBRN silahlarının kullanılma riski veya meydana gelebilecek kazalar karşısında sivil sağlık personellerinin il müdahaleci rolünde hastalara uygun yaklaşımla tedbir almalarını sağlamak.

Bu anlayıştan yola çıkarak KBRN olaylarına veya tehditlerine yönelik alınacak tedbirler, kişileri ve kurumları bu olaylara karşı hazır halde tutmak, bu konunun farkındalığını oluşturmak ve arttırmak, bu olaya yönelik reaksiyonun en üst seviyede gösterilmesini sağlamak hedefini taşıyor.

 KBRN afet yönetimi eğitimlerinde; başarılı yanıt ve modern eğitim yönetiminin ihtiyaçlarına uyum açısından (Analiz, operasyonel araştırma, simülasyon, tekrarlanabilirlik, kontrol edilebilirlik, değerlendirme vb.) metodolojik ve sistematik yaklaşımın gerekliliği önemli bir husus olarak değerlendiriliyor.

Şanlıurfa'da sağlık çalışanlarına farkındalık eğitimi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.