Gazete İpekyol seçimin nabzını tutuyor: Bugün seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?

Gazete İpekyol muhabirleri ilçe ilçe, mahalle mahalle dolaşarak “bugün seçim olsa oyunuzu hangi belediye başkanına verirsiniz” diye soruyor. Bu hafta Şanlıurfa seçmenine, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye seçiminde hangi belediye başkanına oy vereceksiniz” diye sorduk. İşte anket gibi sokak röportajı...

Gazete İpekyol seçimin nabzını tutuyor: Bugün seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Martta yapılacak olan yerel seçimlere 33 gün kaldı. Tüm partilerin büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile meclis üyelerinin aday listeleri belli. Sadece Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 1 Martta resmi listeyi açıklaması ve meclis üyelerinde yasal sıkıntısı olan bazı adayların değişmesi bekleniyor. Belediye başkan adayları ile ilgili sıkıntı çıkmayacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle artık belediye başkan adaylarına bulundukları listelerde kesin gözüyle bakılıyor. 

Gazete İpekyol muhabirleri sahaya inerek ilçe ilçe, mahalle mahalle dolaşarak seçmenin kime oy vereceğini sormaya başladı. İlk olarak kent merkezinde büyükşehir adayları soruldu. Her hafta seçmenin kararında değişiklik olup olmadığına ve ulaşılmayan seçmenlere ulaşılarak en gerçekçi anketin ortaya çıkması hedefleniyor. Hafta hem büyükşehir ile devam edilecek hem de merkez ilçe belediyelerinden biriyle ankete başlanacak. 

SEÇİMİ KARARSIZLAR BELİRLEYECEK

Gazete İpekyol’un kentin tam merkezinde toplumun değişik kesimlerine ulaşarak yaptığı ilk sokak röportajında ilginç bir sonuç çıktı. Seçmenin çoğunluğu henüz karar vermediğini kaydederken, diğer kalan çoğunluk Yeniden Refah Partisi’nin adayı Mehmet Kasım Gülpınar’ı tercih edeceğini söyledi. İkinci sırada AK Parti’nin adayı Zeynel Abidin Beyazgül var. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) adayı Celalettin Erkmen ise üçüncü sırada geliyor. Diğer adayların henüz kayda değer bir oyu görülmüyor. 

Ancak altı çizilmesi gereken en önemli husus henüz seçime 33 gün var ve anket yapılan kişi sayısı çok az. İlerleyen haftalarda daha fazla seçmene ulaşılarak sağlıklı tahminler gelecek.

Gazete İpekyol seçimin nabzını tutuyor: Bugün seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.