Ramazan ayının vazgeçilmezi! Hurmalar tezgahta yerini aldı

ÖZEL HABER | Ramazan ayının yaklaşmasıyla Şanlıurfa'da sofraların vazgeçilmezi hurma tezgâhlardaki yerini aldı. Fakat artan enflasyon ve akaryakıt zamlarıyla iğneden ipliğe birçok ürüne gelen zamlardan hurma da etkilenmiş durumda. Lezzeti ve sağlık açısından faydaları sebebiyle sahur ve iftar sofralarını süsleyen hurmanın kilosu 100 liradan başlıyor 600 liraya kadar çıkıyor. Ramazan ayına sayılı günler kala hurmaya talep artarken satıcılara göre satışlar şimdilik istenilen seviyede değil.

Ramazan ayının vazgeçilmezi! Hurmalar tezgahta yerini aldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Hurmalar tezgahta yerini aldi

11 ayın sultanı Ramazan’ın yaklaşmasıyla Şanlıurfa'da alışveriş hareketliliği az da olsa başladı. Kuru bakliyat, et ve süt ürünleri derken, alışveriş listelerine Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma da eklendi.

Fiyatı, lezzeti ve sağlık açısından faydaları sebebiyle hem sahur hem de iftar sofralarını süsleyen hurmanın fiyatları türüne göre değişiyor.

Ancak ülkede artan enflasyon ve akaryakıt zamlarıyla iğneden ipliğe birçok ürüne gelen zamlardan hurma da nasibini aldı.

Hurma fiyatları, kalite ve boyutuna göre değişiklik gösteriyor. En ucuz hurmaların kilosu 100 liradan başlarken, en pahalıları ise 600 liraya kadar çıkabiliyor.

ÖZBEK: 100 LİRADAN BAŞLIYOR 500-600 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde hurma satışı yapan esnaf Feyyaz Özbek, Gazete İpekyol’a, Ramazan ayına sayılı günler kala hurmaya talebin arttığını ancak ilginin şimdilik istenilen seviyede olmadığını söyledi.

Özbek, hurma fiyatların dolar ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle geçen seneye göre arttığını belirterek, şunları söyledi:

“Hurma fiyatları doların artışından akaryakıt fiyatlarının yükselişinden dolayı ister istemez geçen seneye göre fark ettirdi. Diğer birçok üründe olduğu bu ürünlerde de artış var. Fiyatlar 100 liradan başlıyor, 500-600 liraya kadar çıkan hurma var.“

“GÖZLE GÖRÜLÜR ARTIŞ OLMAZ”

Ramazan ayına kadar hurma fiyatlarında gözle görülür artış olmayacağını belirten Özbek, şöyle konuştu:

"Medine hurmamız, İran’dan gelen hurmamız, Kudüs hurmamız var. Çeşitlerimiz bol. Bu sene Ramazan bereketiyle gelecek inşallah. Fiyatların yükselebileceğini sanmıyorum. Fiyatlar yükseldiği kadar yükseldi. Bunun nedeni mazot ve dolar. Bunlar da yükseldi. Onlarda ciddi bir artış olmasa hurmada da gözle görülür artış olmaz." 

“HER BÜTÇEYE UYGUN HURMA VAR”

Özbek, vatandaşların bütçelerine uygun hurmalar bulabileceklerini belirterek, "Her bütçeye hitap eden hurma var. İnşallah bu Ramazan’da vatandaş hurma yiyebilecek. Elimizden geldiği kadar bizler de fedakarlık edeceğiz. Bu Ramazan vatandaşları hurmadan mahrum etmeyeceğiz " şeklinde konuştu.

Özbek, en çok tercih edilen hurma çeşitlerinin Medine ve İran hurmaları olduğu belirtti.

Medine hurmalarının güzel ve lezzetli olduğu için revaçta olduğunu belirten Özbek, İran hurmalarının da uygun fiyatlarıyla tercih edildiğini ifade etti.

 

Ramazan ayının vazgeçilmezi! Hurmalar tezgahta yerini aldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.