Harranlı öğrenci Türkiye birincisi oldu

Şanlıurfa’da, Harran Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Ceylan, Türkiye geneli düzenlenen "İstiklâl Marşı'nın Dizeleriyle Vatan Sevgisi Temalı Konuşma Hazırlama ve Hitabet Yarışması"nda duygu dolu okuduğu eserle Türkiye birincisi oldu.

Harranlı öğrenci Türkiye birincisi oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı’nca İstiklâl Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında ülke genelinde "İstiklâl Marşı'nın Dizeleriyle Vatan Sevgisi Temalı Konuşma Hazırlama ve Hitabet Yarışması” düzenlendi. 

Türkiye genelindeki yarışmanın finalinde, Harran Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Ceylan okuduğu duygu dolu eseriyle birinci seçildi. 

Ömer Ceylan'ın okuduğu İstiklal Marşı videosu 12 Mart tarihinin anlam ve önemine binaen düzenlenen ve okunan en güzel video içeriği olarak kabul edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İstiklâl Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında dünden bugüne ve bugünden yarına uzanarak millî duygularımızı kusursuz bir şekilde ifade eden İstiklâl Marşı'nın önemi, büyük fikir ve dava adamı, İstiklâl Marşı şairi Mehmet Âkif ERSOY'un şair kişiliği, birleştirici ve bütünleştirici yönü, kahramanlık sembolü olarak milletimize öncülük etme rolü ile vatan ve millet sevdalısı olma özelliğinin öğretilmesi amacıyla Bakanlığımıza bağlı Türkiye geneli resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik düzenlenen ‘İstiklâl Marşı'nın Dizeleriyle Vatan Sevgisi Temalı Konuşma Hazırlama ve Hitabet Yarışması’ düzenlenmiştir. Değerlendirme sonucunda Şanlıurfa Harran Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Ömer CEYLAN isimli öğrencimizin okumuş olduğu eser birincilik ödülü almaya hak kazanmıştır”.

Harranlı öğrenci Türkiye birincisi oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.