İzleri hala silinemedi! Felaketin üzerinden bir yıl geçti

ÖZEL HABER | Şanlıurfa'da 14-15 Mart yaşanan ve 17 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen selin izleri hala silinemedi. Yetkililer, benzer bir felaketin tekrar yaşanmaması için riskli dere yataklarının üstü kapalı kısımlarını açıp genişletse de, gerekli çevre düzenlemeleri yapılmadığı için vatandaşların endişeleri devam ediyor. Özellikle Abide Kavşağı'ndaki alt geçidi suyla dolduran Cavsak Deresi'nde yapılan çalışmalar sonrası, çevre düzenlemelerinin eksikliği mağduriyet yaratıyor.

İzleri hala silinemedi! Felaketin üzerinden bir yıl geçti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da 14-15 Mart 2023'te yaşanan sel felaketinin üzerinden 1 yıl geçti, selin izleri hala silinmedi. 

Kentte geçtiğimiz yıl sağanak yağışın ardından derelerin taşması sonucu 27 mahallede bin 978 ev, 234 iş yeri, 19 okul ve 8 cami hasar gördü. Sel felaketinde 17 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Yetkililer, benzer bir felaketin yaşanmaması için kentte üstü kapatılan riskli dere yatakları için çalışmalar başlattı.

Bu çalışmalardan biri de 14-15 Mart'taki yoğun yağışların ardından taşarak Abide Kavşağı'ndaki alt geçidin suyla dolmasına neden olan Cavsak Deresi'nde yapıldı.

Cavsak Deresi'nin Haliliye ilçesinde bulunan Necmettin Cevheri Parkı'nın içinden geçen bölümünün üstü ekiplerce açıldı ve genişletme çalışmaları yapıldı. Deredeki biriken maddeler de temizlendi.

Ancak derede yapılan çalışmalardan sonra herhangi bir çevre düzenlemesi yapılmadı. Bölgedeki vatandaşlar, derelerde yapılan müdahalelerin yetersiz olduğunu ve çevre düzenlemelerinin acilen yapılması gerektiğini belirtiyor.

Gazete İpekyol’a konuşan bölge esnafından Müslüm Gaffaroğlu, üstü açılıp çevre düzenlemesi yapılmayan dere nedeniyle bölge halkı olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

GAFFAROĞLU: ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN CİDDİ BİR RİSK

Açılan derede herhangi bir çevre düzenlemesi yapılmadığını ve bu durumun çocukların güvenliği açısından ciddi bir risk oluşturduğunu dile getiren Gaffaroğlu, şunları söyledi:

“Burada ağaçlar ve 2-3 araba battı, çıkardılar. Sonra kapatacağız dediler. Ancak, kapatmadılar. Burası yaz aylarında koku yapıyor. Üstelik çocuklar burada oynuyor, düşebilirler. Kapatacağız dediler, hala kapatacaklar. Şehrin göbeği burası, burada böyle olmaz. Sel felaketinin üstünden bir sene geçti hala yapacaklar… Yazın biz burada kokudan duramıyoruz. “

“GÜVENLİK AMAÇLI YAPILAN ÇİTLER ÇALINDI, MAĞDURUZ”

Gaffaroğlu ayrıca güvenlik amaçlı etrafına çit yapıldığını ancak bunların hırsızlar tarafından çalındığını da belirterek, “Güvenlik amaçlı etrafına çit yaptılar. Onları da hırsızlar çaldı. Çitleri demirlerine kadar çaldılar. Şehrin göbeğinde böyle olmaz. Mümkünse bir an önce yapılmalı. Önlem de yetersiz. Çevre de levha da yok. Yağmur olmadı her taraf çamur oluyor. Bu durumdan çok mağduruz.” dedi.

Gaffaroğlu, çözüm önerilerini de paylaşarak, "Etrafı kapatılır, çevresi boyanır ve yeniden parka ağaçlar ekilir. Olması gereken bu. Bir an önce yapılırsa çok iyi olur" ifadelerini kullandı. 

 

İzleri hala silinemedi! Felaketin üzerinden bir yıl geçti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.