DEM Parti Şanlıurfa Adayı Erkmen iddialı konuştu! "Kazanmaya en yakın olduğumuz dönem"

DEM Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Celaledin Erkmen, parti olarak yerel yönetimlerde benimsedikleri yaklaşımın diğer partilerden ayrıştığını belirtti. Özellikle Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti ile aynı ideolojiye sahip olduğunu öne süren Erkmen ”O yüzden kazanmaya en yakın olduğumuz dönem” dedi. Erkmen seçim güvenliği ve ittifak iddialarına ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

DEM Parti Şanlıurfa Adayı Erkmen iddialı konuştu!  "Kazanmaya en yakın olduğumuz dönem"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da  31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde  önemli bir rol üstlenmeyi hedefleyen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Celaledin Erkmen ve Gülşen Özer, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için hazırlıklarını sürdürüyor. 

Celaledin Erkmen ve Gülşen Özer, Gazete İpekyol ve Ajans Urfa'ya gerçekleştirdikleri ziyarette özel açıklamalarda bulundu.

Erkmen, DEM Parti'nin halkla birlikte sorunları çözmeye odaklandığını ve parti olarak halkın umudu haline geldiklerini vurguladı.

ERKMEN: İDEOLOJİK OLARAK YEREL YÖNETİMLERE BAKIŞLARI İTİBARIYLA 2’Sİ AYNIDIR

Erkmen, DEM Parti'nin yerel yönetimlere bakışının diğer partilerden farklı olduğunu belirtti. 

Erkmen, Yeniden Refah Partisi'nin  AK Parti ile aynı ideolojiye sahip olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

 “Urfa’da  ve ilçelerinde halkın umudu haline gelmiş bir siyasi partiyiz. Çalışmalarımız gece yarısı 00.00 ve 01.00’e kadar devam ediyor. Sorunları yerinde tespit etmeye çalışıyoruz. Halkın öğrencisi olmadan öğretmeni olunmayacağını inanıyoruz. Halkın bu yaklaşımla destekleri çok fazla. Farklı farklı 3 siyasi parti yarışı görünse bile, yerel yönetimler  anlayışı tarzında 2 partinin yarıştığını biliyorlar. Yeniden Refah Partisi adaylarının yüzde 99’u düne kadar AKP içerisinde aday adayı olan arkadaşlardı. AKP’de yer bulamadıkları için Yeniden Refah Partisine geçtiler. Bunlar sosyal bir belediyecilik anlayışıyla hizmetten öteye alabildiğine bireysel, alabildiğine menfaatçi ve alabildiğine bireysel kaygından ibarettir. Aslında ideolojik olarak yerel yönetimlere bakışları itibarıyla 2’si aynıdır. Bir tek farklı olan DEM Parti’nin sosyal, özgürlükçü, demokratik belediye anlayışıdır. “

“BU DÖNEM KESİNLİKLE TÜM ALANLARDAYIZ”

Erkmen, seçim güvenliğine de vurgu yaparak, seçim sürecini uluslararası diplomatlarla yakından takip edeceklerini ifade etti. Özellikle sandık görevlileri, müşahitler ve demokratik STK'larla iş birliği içinde olacaklarını sözlerine ekleyen Erkmen, şöyle konuştu:

 “Biz seçimleri önemsiyoruz. Yalnız başına seçim partisi olmaktan ziyade sürekli çalışan halkla birlikte olan halkın sorunlarını çözmeye çalışan, halkla birlikte karar alan bir siyasi partiyiz. Bir dönem zaten Urfa’da yüzde 39’lara varan oy almış bir siyasi partiyiz. Daha önce yapılan seçimlerde aldığımız oylar ikiye bölünüyordu. Biz her dönem ikinci partiydik. Bazı ilçelerde birinci parti olarak çıkıyorduk. Seçim Kurulu tarafından resmileşmeyen bazı ilçelerimizde bize göre halk tarafından verilmesine rağmen Seçim Kurulunun elinden kurtaramadık. Demokratik olmayan tarzlar yüzünden sahiplenemedik. Bu dönem kesinlikle tüm alanlardayız. Sandık görevlilerimiz de, müşahitlerimiz de demokratik STK’lardan aldığımız güçle baroyla birlikte seçimin izleyicileri olup, alanlarda olacağız. Uluslararası diplomatlarla birlikte bu çalışmaları yürüteceğiz. “

“ÖYLE BİR OLGU VE İTTİFAK YOK”

İttifak iddialarına da cevap veren Erkmen, öyle bir seçim güç birliğinin olmadığını söyledi. 

“Yeniden alternatif gibi Yeniden Refah Partisi’nin hiç olmadığı aynı zihniyeti temsil ettikleri halkımız tarafından her geçen gün biraz daha biliniyor. “ diyen Erkmen konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Öyle bir olgu ve ittifak yok. Öyle bir seçim güç birliği yok. Tüm siyasi partiler demokratiktir biz de. Aynı mesafedeyiz. Herkes adayını göstebilir ve kendini anlatma hakkını sahiptir. Biz sadece CHP değil, AKP’den de, Yeniden Refah’tan da, MHP’den de diğer tüm siyasi partilerden de Urfa’nın olumsuzluklarını çözebilme fırsatı verilmeli bu siyasi partilerin tabanından. 22 yıldır iktidarın Urfa’nın sorunlarını çözme ve çözebilme gibi bir projesinin olmadığı ortaya çıktı. Yeniden alternatif gibi Yeniden Refah Partisi’nin hiç olmadığı aynı zihniyeti temsil ettikleri halkımız tarafından her geçen gün biraz daha biliniyor. O yüzden kazanmaya en yakın olduğumuz dönem. İttifakımız resmi anlamda hiç bir siyasi parti ile yok ama tabanda o ittifakın sağlanabileceğini düşünüyoruz. Sağlandı diyebiliriz. “

 ÖZER: URFA’DAKİ KADINLARIN SORUNLARINI BİLİYORUM

Gülşen Özer ise, DEM Parti'nin ekolojik, demokratik ve kadın özgürlükçü bir paradigmaya sahip olduğunu belirterek, bu değerler doğrultusunda çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi. 

Urfa'da kadın sorunlarına dikkat çekerek, bu alanda kentte daha önce çalışmalar yürüttüğünü ve bu sebeple aday olduğunu ifade ederek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Biliyorsunuz daha önce Gülser Yıldırım vekilimiz burada adaydı. Hukuksuz bir şekilde kabul edilmedi, sonrasında ben geldim. Benim buraya gelme sebeplerimden biri biliyorsunuz, ekolojik, demokratik ve kadın özgürlükçü bir paradigmamız var. Bunun nerede hayata geçmesi çok önemli değil. Her yerde bu paradigmayla çalışmamımızı yürütürüz. Ama benim ayriyeten bir gönül bağım var Urfa ile. 2002’de bir kadın derneğinin kurucularından olduğum için bu alanda Urfa’da bu sahada kadın çalışması yürüttüğüm için kadın sorunlarının neler olduğunu, kadınların neler yaşadığını bildiğim için evet şimdi zamanı dedim. Benim oraya gidip bu kadınlara, bu gençlere ve bu halka hizmet etme sorumluluğu ve bilinci hep vardı onun için şimdi tamamlamaya geldim. “

Sahadaki izlenimlerini de aktaran Özer, “Sahada izlenimlerimiz çok güzel. Bu kez çok şanslıyız, kazanacağımızı düşünüyoruz.” diye konuştu.

DEM Parti Şanlıurfa Adayı Erkmen iddialı konuştu! "Kazanmaya en yakın olduğumuz dönem"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.