Şanlıurfa’ya modern gastronomi merkezi! Beyazgül ilk sahuru ihtiyaç sahipleriyle yaptı

Şanlıurfa’ya yeni bir gastronomi merkezi daha kazandırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Gastronomi Merkezi şehrin nezih ve modern mekânlarından biri olan hizmete girdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül merkezde ilk sahuru sosyal konutlara yerleştirilen ihtiyaç sahibi vatandaşlarla yaptı.

Şanlıurfa’ya modern gastronomi merkezi! Beyazgül ilk sahuru ihtiyaç sahipleriyle yaptı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendine has yemek kültürü ve damak çatlatan eşsiz mutfak lezzetleri ile gastronominin başkenti Şanlıurfa’nın yemek kültürünü tanıtmak amacıyla kente modern bir eser daha kazandırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesisleri içerisinde bulunan bin metrekarelik kapalı alanı ve modern konseptiyle Cumhuriyet Gastronomi Merkezi, Şanlıurfa'ya yepyeni bir soluk getirecek. Cumhuriyet Gastronomi Merkezi’nde inşaat çalışmaları ve tefrişat tamamlandı. 750 kişilik ana salonu tüm donatılarıyla vatandaşların hizmetine sunuldu. 

Modern tesisin ilk misafirleri de aralarında sosyal konutlara yerleştirilen ihtiyaç sahibi aileler oldu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün davetiyle sahuru Cumhuriyet Gastronomi Merkezi’nde yapan vatandaşların memnuniyeti görülmeye değerdi.

“ARKANIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Sosyal konutlarda evine kavuşan Şanlıurfalı bir teyze Kürtçe konuşarak, “Allah sizi başımızdan eksik etmesin, biz sağ oldukça sizin arkanızda olmaya devam edeceğiz. İnşallah tekrar başkan yapacağız. Eğer Zeynel Başkan düşerse biz de düşeriz. Ben bundan başka bilmiyorum. Allah bizleri imanlı kullarından eylesin. Bize iman versin inşallah. Tek dileğim var o da budur” dedi. 

Başkan Beyazgül ise kadına “gözüm üstüne” anlamına gelen “Ser Çava” cevabını verdi. 

BEYAZGÜL: BU TESİS ŞANLIURFA’NIN GÜZEL YEMEKLERİNİ SUNACAK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Cumhuriyet Tesislerimiz içerisinde açmış olduğumuz gastronomi merkezimizi faaliyete koyduk. Bu tesis Şanlıurfa’nın güzel yemeklerini sunacak. Ayrıca dış ve iç görüntüsüyle, mutfağıyla de kentin en güzel mekânlarından biri oldu. İlk misafirlerimiz de sahurda dullar ve yetimler, ihtiyaç sahibi aileler oldu. Şanlıurfa’ya yeni bir eser kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz” diye konuştu.

‘Tarihin sıfır noktası’ Şanlıurfa’ya modern bir eser kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarının altını çizen Beyazgül, “Şanlıurfa’da birçok medeniyetler yaşamış. Birçok medeniyetin de yol güzergâhında bulunuyor. Burada yapmış olduğumuz Cumhuriyet Gastronomi Merkezi ile Şanlıurfa’ya bir değer daha kazandırdık. Görüldüğü gibi muhteşem bir gastronomi merkezimiz oldu. Ancak bu gastronomi merkezimizin mutfağı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından hibe edildi. Bugünden itibaren şunu söyleyebiliriz ki burası lezzetlerin merkezi olacak. Ayrıca bu mutfakta günlük 8 bin 500 ihtiyaç sahibi insana yemek çıkarılmaktadır. UNHCR bu güzelliğe, iyiliğe ortak olmuştur. Kendileri tarafından finanse edilmesi gerçekten Şanlıurfalıların da sevgilerini kazanmalarını sağlamıştır. Biz Buradan kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Daha güzel projelerde de beraber olmayı arzu ediyoruz” dedi. 

Başkan Beyazgül’e milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Abdurrahim Dusak, MKYK Üyesi Mehmet Ali kurt, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü İlçe Başkanı Sezai Canbek, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk eşlik etti.

Sahur programının sona ermesinin ardından Beyazgül katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi. 

Şanlıurfa’ya modern gastronomi merkezi! Beyazgül ilk sahuru ihtiyaç sahipleriyle yaptı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.