Seçimlerde güvenlik önlemleri en üst seviyede! Vali Şıldak: Huzuru bozanlara karşı sert yaptırım uygulanacak

Şanlıurfa’da, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi valilikte seçim güvenliği toplantısı yapıldı. En üst seviyede tedbirler alındığını ifade eden Vali Hasan Şıldak, “6 bin 803 emniyet, 4 bin 423 jandarma personelimiz olmak üzere toplam 11 bin 230 personelle güvenlik tedbiri alacağız” dedi. Seçim akşamı kutlamalarda silah kullanımı konusunda da uyarıda bulunan Şıldak, can kaybına ve yaralanmalara neden olan bilinçsizce silah atılmasına ilişkin gerekli yasal işlemlerin yapılacağını söyledi.

Seçimlerde güvenlik önlemleri en üst seviyede! Vali Şıldak: Huzuru bozanlara karşı sert yaptırım uygulanacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Hafta sonu yapılacak olan 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Şanlıurfa’da Vali Hasan Şıldak başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı. 

Vali Şıldak, yapılan toplantıda alınan güvenlik önlemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Seçim güvenliği konusunda en üst seviyede tedbir alındığını ifade eden Vali Şıldak, seçimlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi için bütün önlemlerin alındığını ve uygulamaya hazır olduklarını dile getirdi.

ŞILDAK: SANDIKLARDA GÖREVLİ KAMU PERSONELİ SAYISI İSE 8 BİN 870

Vali Şıldak, seçim hazırlıklarını, alınan tedbirleri ve yapılan çalışmaları aktararak, il genelindeki seçmen sayısının 1 milyon 252 bin 96 olduğunu belirtti.

“Sandıklarda görevli kamu personeli sayısı ise 8 bin 870’tir” diyen Şıldak, “İlimizde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde seçmen sayımız 1 milyon 252 bin 96 olarak belirlenmiştir. 1604 binada toplam 4435 sandıkta oy kullanma işlemi gerçekleşecektir. Sandıklarda görevli kamu personeli sayısı ise 8 bin 870’tir. İl seçim ve ilçe seçim kurullarının kaymakamlıklarımız ve valililğimizden yapmış oldukları talep doğrultusunda bütün ihtiyaçları karşılanmıştır. Gerek kamu personeli gerek araç- gereç gerekse konteyner ve araç taleplerinin tamamı karşılanmıştır.” ifadelerini kullandı.

“11 BİN 230 PERSONELLE GÜVENLİK TEDBİRİ ALACAĞIZ”

11 bin 230 güvenlik personelinin seçim günü görev alacağını belirten Vali Şıldak, şunları söyledi:

“Seçim güvenliği konusunda en üst sevide tedbir alınmış bulunuyoruz. Seçimlerin ilimizin her bir noktasında güvenli ve huzurlu ortamlarda gerçekleşmesi seçmenlerin hür ve demokrasi kuralları çerçevesinde sandığa yansıtabilmesi için bütün tedbirleri aldık ve uygulamaya hazırız. Bu kapsamda 6 bin 803 emniyet personeli, 4 bin 423 jandarma personelimiz olmak üzere toplam 11 bin 230 personelle güvenlik tedbiri alacağız. İlimize İçişleri Bakanlığı’ndan yaptığımız talep karşısında ilave 700 güvenlik personeli gönderilecektir. Bu sayının içinde ilave takviye personel sayısı da yer almaktadır. Yine emniyetimiz bin 122, jandarmamız ise 892 olmak üzere güvenlik birimlerimiz seçim günü toplam 2014 araçla güvenlik hizmetini temin edeceklerdir.”

“ŞANLIURFA’DA BU TÜR HADİSELERİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

Vali Şıldak, seçim öncesindeki sürecin olumlu bir şekilde ilerlediğini ve huzurun hakim olduğunu ancak bazı olayların yaşandığını belirtti.

Taraflara sağduyu çağrısında da bulunan Şıldak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“ Şu an itibariyle seçimlere çok kısa bir süre kala artık son haftanın içerisindeyiz ilimizdeki seçim ortamının gidişatı ve meydana gelen olay sayılarına baktığımızda bazı olayları dikkate almadığımızda olumlu bir süreç içerisinde huzurun hakim olduğunu gerginliğin bulunmadığını ve bu noktada da tüm vatandaşlarımıza teşekkür ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Gerek siyasi taraflara gerekse muhtarlık yarışına girecek muhtar adaylarna yönelik olarak teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Buna rağmen geçtiğimiz günlerde Harran ilçemizde bir öldürme olayı gerçekleşti. Muhtarlık çekişmesi kaynaklı olduğunu öğrendiğimiz bu olay ve bunun dışında kasten yaralamalı olaylar mevcuttur. Ancak biz artık bu seçimde Şanlıurfa’da bu tür hadiseleri görmek istemiyoruz. Buradan da bir çağrıda bulunuyorum, büyün vatandaşlarımız özelikle siyasi taraflar ve bilhassa da muhtarlık seçimlerinde taraf olan kıymetli vatandaşlarımızın sükuneti elden bırakmaması, demokratik olgunluk ve hoşgörü içerisinde mücadelelerini ortaya koymaları, rekabetlerini sürdürmelerini tavsiye ediyoruz.”

“5 VATANDAŞIMIZ YARALANDI, 2 YAVRUMUZ YORGUN MERMİLER SEBEBİYLE HAYATINI KAYBETTİ”

Seçim sonrası silah kullanımı konusuna da değinen Vali Şıldak, geçmişte yaşanan üzücü olaylara dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şanlıurfa’yı yakından ilgilendiren bir başka konuya geçmek istiyorum. Bu konı seçimlerde kutlama amaçlı, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra silah konusudur. Bildiğiniz gibi silah kullanma konusunda son derece hassas davranıyoruz. Şanlıurfa’da bu hassasiyeti bir kat daha artırmış durumdayız. Çünkü bunu söylerken bir veriye dayanarak bunu ifade ediyorum. Bir önceki seçimde yani 2023 yılında  yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde maalesef ilimizde bu konuda üzücü olaylarla karşılaştık. 2023 yılında yapılan seçimlerde silah kullanımı ile ilgili emniyetimize, jandarmamıza, 112 acil çağrı merkezimize tam 982 ihbarda bulunulmuş. Bunlardan biliyorsunuz ki, 5 vatandaşımız yaralandı ve iki çocuğumuzda da 14 yaşında olan 2 yavrumuz yorgun mermiler sebebiyle hayatını kaybetti. Bunlar hep bilinçsiz ve sorumsuzca yapılan silah kullanımı sonucunda gerçekleşti. Bu seçimde bu tablolarla karşılaşmamak için duyarlılığımızı en üst seviyeye çıkarmak zorundayız. “

SEÇİM GÜNÜ RUHSATLI DA OLSA SİLAH TAŞIMAK YASAK

Silah kullanımına karşı son derece hassas olduklarını belirten Vali Şıldak, seçim günü güvenlik personeli dışında ruhsatlı da olsa silah taşımaması gerektiğini vurguladı. 

Bu konuda gerekli yasal işlemlerin yapılacağını ifade eden Şıldak, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Benim Şanlıurfalı vatandaşlarımıza bu konudaki çağrımı sizler vasıtasıyla özellikle iletmek istiyorum ki, her bir vatandaşımızın hayatı hiçbir şekilde kıyaslanmayacak ölçüde değerlidir kıymetlidir. Bu bakımdan bu sorumsuz davranışlara son verilmesi son derece gereklidir. Özelikle bu konuda emniyetimiz ve jandarmamızın güçlü şekilde tedbir aldığını her bir olaya müdahale edeceğimizi yaptırım uygulacağını idari ve yasal işlem başlatılacağını paylaşmak istiyorum. Seçim günü asayiş ve emniyeti sağlamak için görevli olan emniyet ve jandarma personeli dışında kimsenin silah kullanmaması gerekiyor. Bunun da cezai yaptırımı var. “

Seçimlerde güvenlik önlemleri en üst seviyede! Vali Şıldak: Huzuru bozanlara karşı sert yaptırım uygulanacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.