Şanlıurfa’da köyler arasında okul muamması!

Haliliye’de kırsal mahalleye yapılacak okulun yerine köylüler tepkili. Daha önce belirlenen alana yapılacak okulun söz verildiği yerde değil de 3 km uzakta başka bir mahalleye yapıldığını ileri süren köylüler, okul inşaatının başladığı yerde bulunan su kanalı ve elektrik santrali nedeniyle kararın gözden geçirilmesini istedi. MEB yetkilileri ise okulun alanının değiştirilmediğini, hem kanaldan hem elektrik trafosundan uzak olduğunu bildirdi.

Şanlıurfa’da köyler arasında okul muamması!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Şeyhçoban Mahallesi sakinleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) mahallelerine okul yapılacağına dair söz verdiği halde, inşaatın 3 kilometre uzaklıktaki başka bir mahallede başlatıldığını iddia ederek, karara tepki gösterdi.

Haliliye ilçesine bağlı Şeyhçoban Mahallesi sakinleri, MEB yetkililerinin mahalleye geldiğini ve mahalleye bir okul yapılacağını söylediklerini iddia etti. Ancak sonrasında tekrar gelen yetkililerin, mahallenin yanındaki boş alanı okul yapılacak alan olarak belirledikleri fakat inşaatın 3 kilometre uzaklıktaki başka bir mahallede başlatıldığını öne sürdü.

Mahalle sakinleri, okulun kendi bölgelerindeki boş alana okul yapılması gerektiğini savunurken, 3 kilometre uzaklıktaki başka bir mahallede yapılmasının “siyasi nedenlerle” alındığını iddia etti.

“BU TEHLİKELİ ALANDA OKUL YAPILMASINI İSTEMİYORUZ”

Okul inşaatının başladığı bölgenin altından bir kanal geçtiğini ve yanında bir elektrik santralinin bulunduğunu belirten mahalle sakinleri, bu durumun çocukların güvenliği için tehlikeli olduğunu belirterek, duruma tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden biri, "Devletimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız, okulumuzun köyümüzde yapılması gerektiğini gördü, ancak araya bir iş gelince okulu elektrik santralinin yanında kurmaya çalışıyorlar. Bu durum çocuklarımız için ölüm tehlikesi oluşturuyor. Bu tehlikeli alanda okul yapılmasını istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Şeyhçoban Mahalle sakinleri, kararın yeniden gözden geçirilerek, okulun mahallelerine yapılması talebiyle yetkililere çağrıda bulundu.

MEB YETKİLİLERİ: OKUL ALANI DEĞİŞMEDİ

Gazete İpekyol’un ulaştığı MEB yetkilileri okulun zaten inşaatın bulunduğu bölgede yapılacağının kararlaştırıldığını ve alanın değişmediğini belirtti.

Şeyhçoban Mahallesinde hazine arazisi bulunmadığını ve bu yüzden okulun Şeyh Çoban Mahallesi ile Akpınar Mahallesinin arasında DSİ’e ait alanda yapılacağı öğrenildi. 

Okulun yapılacağı alanın hem kanaldan hem elektrik trafosundan uzak olduğu öğrenildi.

Şanlıurfa’da köyler arasında okul muamması!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.