Satıyorum, saatttım! Dünyanın en pahalıları, meraklılarına ihalelerle satılıyor

Şanlıurfa'da hem bir hobi hem bir ticaret dalı haline gelen "Kuşçuluk", kentte belirli bir kesim tarafından önemli bir gelir kaynağı olarak varlığını sürdürüyor. Öyle ki kentte bulunan 'Kuş Pazarı'nda toplanan kuş meraklıları, yanlarında getirdikleri güvercinleri cinsi ve özelliklerine göre sergiliyor ve açık artırmayla satışa sunuyor. Haftanın belirli günlerinde yapılan ihalelerde satılan kuşların fiyatları ise dudak uçuklatıyor.

Satıyorum, saatttım!  Dünyanın en pahalıları, meraklılarına ihalelerle satılıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaygın olan ancak Şanlıurfa kültüründe ayrı bir yeri ve önemi bulunan "Kuşçuluk" günümüzde hala varlığını devam ettiriyor. Kuşçuluğun tutku haline geldiği Şanlıurfa'da, kuş tutkunu kimi vatandaş evlerinin damlarına yaptıkları kümeslerde onlarca kuş besliyor. Evlerin damlarında beslenen farklı cinste ve pahalılıktaki bu kuşlar, kentteki 'Kuş Pazarı'nda, cinsi ve özelliklerine göre açık artırmayla satışa çıkarılıyor. Kuş Pazarı'nda çaylar ücretsiz, giriş ise 20 lira. Hal böyle olunca uğrayanı da çok oluyor. Kuş tutkunları hem geçimlerini sağlamak hem de güvercinler hakkında bilgi sahibi olmak için bu pazarlarda hazır bulunuyor. Öyle bir piyasa ki hangi güvercinin ne kadar ettiğini iyi bilmek ve fiyatları takip etmek gerekiyor.

Son zamanlarda artan maliyetler ve kuşçuluğun daha da popülerleşmesiyle artan kuş fiyatları ise ağızları açık bırakıyor. Dünyanın en gözde kuşlarının bulunduğu Urfa’da güvercin fiyatları 2 milyon liraya kadar çıkabiliyor. Sadece Şanlıurfa değil, diğer illerden de güvercinlere talep çok. Türkiye’nin birçok ilinden gelen güvercin meraklıları, burada hem güvercin alıyor hem satıyor. Kıyasıya pazarlığın yapıldığı ihalelerde, her güvercinin cinsine göre fiyatlar da değişiyor.

 

 

 

Satıyorum, saatttım! Dünyanın en pahalıları, meraklılarına ihalelerle satılıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.