Türk mutfağının lezzet şöleni, Ramazan-ı şerifte misafir menüsü olacak lezzet...

Ramazan ayında iftar sofraları için hazırlıklar günün erken saatlerinden itibaren başlıyor. İftar menülerinde de doyurucu ve besleyici tarifler tercih ediliyor. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birini sofranıza taşıyan bir tarif... Günlük malzemelerle hazırlanan bu geleneksel yemek patlıcan ve kıymayla buluşarak damakları şenlendiriyor.

Türk mutfağının lezzet şöleni, Ramazan-ı şerifte misafir menüsü olacak lezzet...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk mutfağının klasiklerinden biri olan karnıyarık, patlıcanın içine lezzetli bir kıyma karışımının doldurulmasıyla hazırlanan, doyurucu ve lezzetli bir yemektir. Çoğunluk tarafından sevilen bir lezzet olan karnıyarık pratik tarifi ile de hanımların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Sizde tarifimizle evde nasıl hazırlayabileceğinizi keşfedin ve sofralarınıza keyifli bir lezzet katın...

Çıtır Patatesli Kaşarlı Karnıyarık

Karnıyarık İçin:

1 adet Urfa patlıcanı 
100 gr kadar kıyma 
1 adet kuru soğan 
2 adet yeşil biber 
1 tatlı kaşığı salça 
Varsa domates sosu da eklenebilir 
Tuz, karabiber, isot 
Kaşar peyniri

Kızartma İçin:

2 adet kızartmalık patates

Yapılışı:

Urfa patlıcanı ortadan ikiye kesilir. Kesilen patlıcana bıçakla çizikler atılır. Bir kaseye zeytinyağı, tuz, karabiber, isot eklenir ve küçük bir fırça yardımı ile patlıcanların iç kısmına sürülür. Soslanan parlıcan airfryer ya da fırında yarım saat kadar pişirilir. Arada alt üst edilir ki yumuşayıp eşit pişsin. Uygun bir tavaya zeytinyağı alınır, soğan ve biber kavrulur. İsteğe bağlı sarımsak da eklenebilir. Kıyma eklenip kaşığın ters yüzü ile ezilerek tane tane yapılır ve pişirilir. Üzerine salça, sos ve baharatlar dökülür. Ayrı bir tencerede patatesler kızartılır.

Pişen patlıcan çatal ile ezilip üzerine bir parça tereyağı ve bol kaşar peynir serpilip karıştırılır. Eğer kaşar peynir erimez ise tavaya alınıp ısıtabilir. Patlıcanın üzerine kıymalı harç pay edilir. Üzerine bolca çıtır kızartılmış patatesler de eklenip maydanoz serpilere servis edilir.

Kaynak: @ayseseymabektas

 

Türk mutfağının lezzet şöleni, Ramazan-ı şerifte misafir menüsü olacak lezzet...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.