Şanlıurfa'da bir seçim daha iptal edildi

Şanlıurfa'da 31 Mart seçimlerinde DEM Parti'nin kazandığı Halfeti ilçesindeki seçimler İl Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. Karar sonrası DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ve DEM Parti Halfeti Belediye Başkan adayı Mehmet Karayılan açılamalarda bulundular.

Şanlıurfa'da bir seçim daha iptal edildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Şanlıurfa’da bir seçim daha iptal edildi.

Daha önce Hilvan’da seçimlerin yeniden yapılmasına karar veren İl Seçim Kurulu bu kez Halfeti’de DEM Parti’nin kazandığı seçimleri iptal etti. 

Halfeti’de AK Parti’ye verilmiş oy pusulalarının yıkıldığı iddia edilmiş ve seçim kuruluna itirazda bulunulmuştu. 

İl Seçim Kurulu bugün Halfeti ile ilgili itirazı karara bağladı.

İl Seçim Kurulu, ilçedeki seçimlerin yeniden yapılmasına karar verdi. 

İptal edilen seçim 2 Haziran Pazar günü yapılacak.

Karar sonrası Dem Parti Halfeti Belediye Başkanı seçilen Mehmet Karayılan ve DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, İl Seçim Kurulu önünde açıklamalarda bulundu. 

Öcalan, “AK Parti’nin Halfeti’de yaptığı itirazı ilçe seçim kurulu ret ederken, il seçim kurulunda ayarlanmış 3 hakim tarafından Halfeti seçimleri de Hilvan seçimleri gibi iptal edilmiştir. Seçimi farkla kaybetmelerine rağmen ilişkide oldukları hakimler sayesinde seçimi tekrarlattılar. 

Siverek örneğine bakacak olursak, Siverek’te çok fark yoktu. Halfeti’deki fark oradaki farkın 10 katı ama AKP kazandığı için Siverek’te itirazlar ret ediliyor, Halfeti ve Hilvan’da DEM Parti kazandığı için seçim iptal ediliyor. 

YSK’nın kararı ne olursa olsun, DEM Parti olarak, ev ev, kapı kapı dolaşarak, herkesin yanına gitmeliyiz. AKP’ye ve diğer partilere oy vermiş vicdanlı insanların da yanında gitmeliyiz. Bu seçimde hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi. 

DEM Parti Halfeti adayı Mehmet Karayılan da İl seçim kurulu önünde söz alarak şu ifadeleri kullandı:

“31 Mart seçimlerinde halkımızın sandıktaki iradesi masa başında gasp edilmeye çalışılmıştır. Şeref Albayrak, çete toplayarak okullara girip halkın iradesini gasp etmeye kalkışmıştır. Aynı zamanda sandık görevlilerini darp ederek toplu oy kullanmıştır. Biz bunları hakimlere ve savcılara bildirmemize rağmen bunlar engellenmedi. Bu zihniyeti destekleyen besleyen ona güç veren ilin şu anki YSK başkanıdır. 

31 Mart’ta nasıl ki halkımız bu kayyumcu zihniyete dur dediyse, sonuç ne olursa olsun halkımız yine bu düzene taviz vermeyecek iradesini ortaya koyacak Halfeti kazanacak. 

 

DEM PARTİ’DEN TEPKİ

İl Seçim Kurulu’nun kararı öncesi DEM Partiler öğle saatlerinde kurulun bulunduğu bina önünde toplandı.

Aralarında partinin Şanlıurfa milletvekillerinin de bulunduğu kalabalık “hukuk dışı hamleleri” kabul etmediklerini söyledi. 

 

HALFETİ SEÇİM SONUÇLARI

Toplam 31 bin 483 seçmenin bulunduğu Halfeti’de 31 Mart seçimlerinde 21 bin 808 oy kullanıldı, bu oyların 20 bin 203’ü geçerli sayıldı.

Buna göre DEM Parti’nin adayı Mehmet Karayılan yüzde 39,45, AK Parti’nin adayı Şeref Albayrak yüzde 34,97, Yeniden Refah Partisi’nin adayı Nihat Arslan yüzde 21 oranında oy aldı.

Şanlıurfa'da bir seçim daha iptal edildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.