DEM Parti, Hilvan ve Halfeti'deki seçim yenileme kararına tepki gösterdi “Kazanımlarımızı savunmaya devam edeceğiz”

Şanlıurfa’da DEM Parti, Hilvan’da ve Halfeti’de seçimlerin yenilenmesi kararına basın açıklaması ile tepki gösterdi. DBP Eş Genel Başkanı Uçar, Hilvan'da seçim sandıklarının yakıldığını ve faillerin AK Parti'ye bağlı olduğunu iddia ederken, Halfeti'de 906 oy farkıyla kazandıklarını ancak AK Parti'nin itirazı üzerine seçimin yenilendiğini belirtti. Polis geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde bir ara gerginlik yaşandı.

DEM Parti, Hilvan ve Halfeti'deki seçim yenileme kararına tepki gösterdi “Kazanımlarımızı savunmaya devam edeceğiz”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa İl Teşkilatı Hilvan’da ve Halfeti’de seçimlerin yenilenmesi kararına basın açıklaması ile tepki gösterdi. 

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde yapılan açıklamaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, DEM Parti milletvekilleri Saliha Aydeniz, Sinan Çiftyürek, Vezir Parlak, Hilvan ve Halfeti Belediye eşbaşkanları ve partililer katıldı. 

Açıklamayı grup adına DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar yaptı.

“HİLVAN VE HALFETİ DE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Uçar, yaptığı açıklamada, seçim günü yaşanan usulsüzlükler ve halkın iradesine saygı gösterilmemesiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Hilvan'da seçim sandıklarının yakıldığını ve faillerin AK Parti'ye bağlı olduğunu iddia ederken, Halfeti'de 906 oy farkıyla kazandıklarını ancak AK Parti'nin itirazı üzerine seçimin yenilendiğini belirtti.

Uçar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizler bugün Hilvan’da da, Halfeti’de de haklarımızın gasp edildiği, kazanımlarımızın gasp edildiği her yerde de aynı mücadeleyi yürütmeye devam edeceğiz. Hivan’daki tabloyu en çok Urfa biliyor. Hilvan’da seçim sandıkları seçim sandıkları ve oylar yakıldı. Yakan faillerin yüzleri açık iltisaklı olduğu partinin AKP olduğu çok açık. Halfeti'de 906 oy farkıyla kazandık ama AKP itirazı ile seçim yenilenme kararı alındı. Halfeti'de hileler sabahın erken saatlerinde başladı. Bunu seçim hakimi tespit etti ama yenileme kararı çıktı. Hakim halkın iradesine sahip çıktı ama başka yerlerden emir geldi. AKP kaybetti. Bu ülkenin ihtiyaç duyduğu şey savaş politikaları değil. Bu ülkenin kaybeden bir AKP'ye ihtiyacı var ve AKP kaybetti. AKP bundan ders çıkarmalı masa başında iç tartışmalarını durdurmak için nasıl başka yerleri gasp ederim arayışında. AKP iktidarı kaybetti bundan sonra kazanma ihtimali yok”

Bina önünde ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Bir ara gösteride gerginlik yaşandı.

DEM Parti, Hilvan ve Halfeti'deki seçim yenileme kararına tepki gösterdi “Kazanımlarımızı savunmaya devam edeceğiz”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.