Her yaştan Urfalıya hitap edecek dev festival müjdeyle başlayacak! Şanlıurfa’ya yeni turizm rotası

Medeniyetlerin beşiği olan Şanlıurfa, 25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Bu 9 günlük muhteşem festival, her yaştan Urfalıya hitap eden çeşitli etkinlikler ve sürprizlerle dolu bir program sunacak. Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi, festivale ilişkin düzenlenen basın toplantısında Şanlıurfa'nın yeni turizm rotası müjdesini verdi. Terzi, “Sefertepe'den Karahantepe'ye uzanan 30 kilometrelik özel parkurda gerçekleştirilecek yürüyüş etkinliği ile Neolitik insanların izleri takip edilecek ve bu özel rota, yeni bir turizm destinasyonu olarak tanıtılacak.” dedi.

Her yaştan Urfalıya hitap edecek dev festival müjdeyle başlayacak!  Şanlıurfa’ya yeni turizm rotası

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla 16 şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yılki ikinci ayağı, Şanlıurfa’da 25 Mayıs’ta başlayacak. Festival 2 Haziran’a kadar sürecek.

Medeniyetin beşiği, insanlık tarihinin başlangıç noktası Şanlıurfa’da 9 gün sürecek festivalde konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar 300’den fazla etkinlik gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi  özel bir mekanda düzenlenen basın toplantısında  festivalle ilgili açıklamalarda bulundu.

BAKAN ERSOY’UN KATILIMIYLA BAŞLAYACAK

Terzi, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yılki ikinci ayağı, Şanlıurfa’da 25 Mayıs’ta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla başlayacağını kaydetti.

Terzi, festival kapsamında Şanlıurfa’da gerçekleşecek konser, sergi, tiyatro, bale gibi 300’e yakın etkinlik hakkında bilgi verdi. Terzi, festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.

Terzi, 16 şehri kapsayan ve yaklaşık 8 ay sürecek olan kültür sanat yolculuğunun ikinci durağının Şanlıurfa olduğunu ve bu şehrin tarihi ve kültürel değerlerini en iyi şekilde tanıtmak için çalıştıklarını ifade ederek,” 16 şehri kapsayan ve yaklaşık 8 ay sürecek olan kültür sanat yolculuğunun ikinci ve en önemli durağı olan Şanlıurfa’dayız. Bu şehrin kültürünü tarihini Fırat’ın damarından aldığı can suyuyla ihya olmuş topraklarını, insanlarını en iyi şekilde anlatmak ve tanıtmak gerekiyor. Bu anlamda dünyanın en eski merkezlerinden olan Şanlıurfa’da insanları kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturmak büyük bir görev.” dedi. 

“NEOLİTİK İNSANLARIN İZLERİNİN BULUNDUĞU YOL, YENİ BİR TURİZM ROTASI” 

Terzi, Festivalin ilk günü olan 25 Mayıs’ta“Neolitik İnsanın İzinde 12000 Yıllık Hikaye, Sefertepe’den Karahantepe’ye  Taş Tepeler Yürüyüşü” düzenleneceğini belirterek, “Sefertepe’den Karahantepe’ye kadar olan 30 kilometrelik parkurda Neolitik döneme ait 12 kazı alanından geçilecek.Neolitik insanların izlerinin bulunduğu yol, yeni bir turizm rotası olarak sunulacak.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE'DE VE ŞANLIURFA’DA GÜZEL BİR TURİZM HAREKETİ YARATACAK”

Terzi, festivalin tüm Türkiye'de ve Şanlıurfa’da güzel bir turizm hareketi yaratacağını umduklarını kaydererek, şunları kaydetti:

“Türkiye'de yaptığımız tanıtımlarda da güzel bir turizm hareketi öngörüyoruz. 2021’de başlayan bir coğrafya festivali ve artık bugün itibariyle de bir genel müdürlüğümüz peşinde daha profesyonel bir şekilde devam ediyor. Artık Şanlıurfa’da her yıl yapılacak. Aynı tarihlerde yapmayı planlıyoruz.Festival farklı bölgelerden beş şehir eklenerek devam edecek.”

VALİ ŞILDAK: TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise festivalin kente canlılık getireceğini ve turizme katkı sağlayacağını ifade etti. 

Şanlıurfa Valiliği olarak bakanlıkla iş birliği içerisinde tüm hazırlıkların tamamlandığını da kaydeden Şıldak, herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çeken Vali Şıldak, şehrin turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

 “Böyle bir etkinlik toplam 16 ilde gerçekleşecek. Kültür yolu festivallerinin bir halkasının da bu Urfamız’da gerçekleştirilecek olmasından Urfa adına son derece mutluyuz.  Bu konuda özellikle kültür ve turizm bakanımıza, bakanlık ekibine başta gelen müdürümüz olmak üzere çok teşekkür ederiz. Urfa’mız bunu hak edecek ve sonuna kadar da bir organizasyonla imkânda başarılı bir etkinliği halkımıza oluşturmuş olacağız. Gerçekten şehrimiz pek çok rivayete göre artıları olan hem kültürü turizm değerlerini içerisinde barındıran sadece turizm şehri değil, sadece kültür şehri değil, kültürde turizm şehri olarak kombine eden değerleri yüksek potansiyeli geniş kent. Öyle olduğu için böyle bir etkinliğin düzenlenmesi çok anlamlıdır diye düşünüyorum. İkinci sebep Şanlıurfa'da sosyal bir canlılık konuşacak. “

ŞILDAK’TAN DESTEK VE DAVET ÇAĞRISI

Şanlıurfa'da sosyal bir canlılık yaşanacağını da belirten Vali Şıldak, festivalin her yaştan ve kesimden insana hitap edecek çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacağını müjdeledi. Müzik, tiyatro, söyleşiler, çocuk etkinlikleri ve lezzet durakları gibi birçok farklı alanda programların yer alacağını söyledi.

Vali Şıldak, tüm Urfalıları Kültür Yolu Festivali'ne katılarak bu güzel organizasyona destek olmaya davet etti.

Her yaştan Urfalıya hitap edecek dev festival müjdeyle başlayacak! Şanlıurfa’ya yeni turizm rotası

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.