24 yıllık risk sona erdi: Elazığ'dan geldi, Şanlıurfa'da hayata yeniden başladı!

24 yıllık risk sona erdi: Elazığ'dan geldi, Şanlıurfa'da hayata yeniden başladı!

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez doğuştan kalpteki aort damar darlığı, anjiyo yöntemiyle başarıyla yapıldı.

reklam alanı
24 yıllık risk sona erdi: Elazığ'dan geldi, Şanlıurfa'da hayata yeniden başladı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp sağlığı alanında önemli bir başarıya imza attı. Hastanede ilk kez, “Aort Koarktasyonu” olarak bilinen doğuştan gelen ana damar darlığı, anjiyo yöntemiyle başarılı şekilde tedavi edildi.

Kalpten çıkan ana atardamar olan aortun belirli bir noktasındaki doğuştan daralma, 24 yaşındaki Murat Polat’ın yaşam kalitesini ciddi şekilde etkiliyordu. Elazığ’dan tedavi için Şanlıurfa’ya gelen genç hasta, kapalı yöntemle yapılan stent uygulaması sayesinde sağlığına kavuştu.

ODABAŞ: İLK KEZ UYGULADIĞIMIZ BU İŞLEMLE DAMARI STENTLE BAŞARILI ŞEKİLDE GENİŞLETTİK

Operasyon hakkında bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Odabaş, “Aort Koarktasyonu, tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir durum. Kalp yetmezliği, yüksek tansiyon ve beyin kanaması gibi hayati riskler taşıyor. Hastamızda ileri düzey bir darlık tespit ettik ve ilk kez uyguladığımız bu işlemle damarı stentle başarılı şekilde genişlettik.” dedi.

TOSUN: HASTAMIZ ARTIK SAĞLIKLI BİR HAYAT SÜRDÜREBİLECEK

Kardiyoloji Kliniği Şefi Doç. Dr. Veysel Tosun da hastanenin kalp hastalıkları tedavisinde geldiği noktaya dikkat çekerek, “Artık sadece koroner vakalarla sınırlı kalmıyor, yapısal kalp hastalıklarında da bölgenin referans merkezi olma yolunda ilerliyoruz. Kasıktan kapak yerleştirme (TAVI), kalp deliği kapama (ASD) ve kapak balon işlemleri kliniğimizde rutin hale geldi. Bu son vakada da doğuştan gelen damar darlığını başarıyla açtık. Hastamız artık sağlıklı bir hayat sürdürebilecek.” ifadelerini kullandı.

24 yıllık risk sona erdi: Elazığ'dan geldi, Şanlıurfa'da hayata yeniden başladı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.